Tuesday, October 26, 2010

Cerita Seorang Bapa

hai!at last!(aku ulang tajuk aku di atas) okehh at last,aku start belajar jugak.apalah aku ni
besok start sda exam BEL311 kami.hope dapat jawab dengan baik.Tadi bapaku datang ke UiTM..
actually mau bawa aku balik rumah,ndak plak bapa tahu yang aku ada exam esok.hahahaha..(terhibur aku sendiri,biar.http://www.emocutez.com


Bapa bawa nasi ayam untuk kami se roomate.untung lah mereka yg jadi rumate aku.
Cita pasal bapa ni..bapa aku seorang yg tegas.Lawak lagi.aku sayang bapa aku.
Kalo dulu time kami adik beradik masih kecil,kami selalu di rotan bapa.Baru,bapa pun bagi juga kebenaran kepada babu kami yg jaga kami waktu kecil dulu,''kalo diorang nakal,rotan jak"..Aku sokong itu.Then sda aku besar2 panjang2 bulat semua nih..baru aku sedar,ada hikmahnya bapa selalu rotan kami dulu.Setiap orang ada caranya mendidik anak.Begitu jugak bapa aku. =) Tgok sekarang kami sudah menjadi anak yang baik..aisehh!(puji diri sendiri) aku rsa aku baik lah juga..biar pown pandai kadang2 kasi main2 urang..kikiki..sekarang kami suda besar.rotan-rotan ni x main sudah.


Kawan2 skola aku dulu pown kata "uikk besar bestnya bapa ko.lucu tul"..
"uinahhh bapa ko,lawak.." hahahah..then aku akan balas "tengok anak dia lah jugak..!hahahahah"
then bersemburan lah kami ketawa. ok cukup di situ.


Aku sangat sayang bapa aku.Apaah lagi mama aku.Aku sayang diorang dua.Mereka yg kasi besar aku.Kasi sekolah aku.Aku syukur,dari kecik aku di sekolahkan di sekolah agama.SUIS.yaahh..di hantar ke kelas kafa oleh bapa or mama aku.belajar mengaji..tanpa mereka ndak la aku tahu ilmu2 agama nih..pantang larang,halal haram,baca al-quran semuaa..klo aku x d masukkan ke sekolah agama.Then,aku besar sda..
naik tingkatan 1..ikut kakak aku plak p Skola agama jugak.Aku syukur di beri msuk skolah agama.bagi aku,agama 2 penting..sebab ingat lah dunia hanya sementara.akhirat di sana menanti kita =) 
Aku terharu bila bapa kata,sekarang diorang sudah besar,jadi kita anggap diorang nih kawan.hahaha.
Bapaku memang best.Mama aku lagi. XD


Kalo ingat cerita bapa aku ni.urghh sedih aku.Teringat crita adik aku si Abang waktu kami makan malam dua urang di meja..tiba-tiba dia buka cerita sambil nangis.Aku pun apa lagi eran la adik aku nangis.Adik aku c abang jarang nangis.Kalo dia nangis pasti antara pasal mama or bapa aku or kucing-kucing kami di rumah i2.Belum adik aku bukak crita aku nangis sda.Hahaha..ndak aku boleh tgok orang nangis.Sedih jugak aku.wuwuwuwu.Penangis plak kami sekeluarga nih kalu gni.Atuukaiii!!! Sambil kami makan2 tuhh adik aku bukak la cerita..waktu dia urut2 bapa aku petang itu bapa kata sama dia.."nanti kalau bapa tiada suda,bapa mahu kau jadi imam untuk solat jenazah bapa nanti"..adik aku ni apa lagi?nangis lah sambil2 tuhh..aku pown dengar cerita nangis terus.sedih aku dengar cerita abg.mcm bapa mau kasi tinggal kami sda.anak mana ndak nangis dengar bapa dia ckp g2??kami risau bapa kami kasi tinggal kami.Bapa seorang perokok tegar.mcm2 kami sda ckap..susah juga dia mau ilangkan sikap dia 2.Pernah juga dulu dia berhenti,makan chewing gum kunun.Tapi bertahan beberapa bulan jak.Suspen  bahh bapa aku.
Tapi,alhamdulillah..kurang2 sda tabiat'y nihh.


And di pendekkan cerita,adik aku c kecik join sekaki ma kami.Nangis la kami sesama.haha.Ndak baik nangis depan rezaki,tapi kami nangis jugak.Tym tulis nih pown aku nangis..uwuwuwu..aku sedih.
Macam2x kisah sedih berlaku dalam hidup aku,nampak jak aku gembira,hati?Aku dan Allah sahaja yg tahu,betapa banyaknya pilu dlm hati ini.aisehhh..hahahhahha(skema jooo)http://www.emocutez.com


Oklah..solat asar menjelma.need to go.Salam. =)


Rasulullah S.A.W bersabda:
"setiap pagi sedekahkan lah al-fatihah kepada kedua ibu bapamu(tidak kira yang masih hidup atau pun yang telah tiada)..nescaya pintu rezekimu akan terbuka untukmu"













0 orang baik hati:

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...