Saturday, October 2, 2010

macamana nak wat pict gerak2??meh aq tunjuk.hehe


hai..di pagi yg mulia n indah ini..(3.38 am)
saya nak wat tutorial
amacam nak wat yg gerak2 tuh..mcm yg kat blog saya ni
atas request sorang sahabat blogger
tp ni yg simple mimple jer..heheh
hope u enjoy n can do it!

firstly,u need 2 have Photoscape or any photo editor



bagi saya,klo sya edit pict,just guna
Photoscape..bgus apa..hehe


then pili la background yg anda suka..
klo saya saya suka yang ni..heheh


1)then pergi object
2)klik yg huruf 'T' 2..nih tuk tulis2 huruf




pas tu,save



pas save,add lagi balik apa2 yg korang maw tulis
hehehe
p/s:complicated sikit,but berbaloi2..hahaa


pastu,korang p kat 'animated gift'
tuk wat dia gerak2



pastu,klik ADD



add la gmbar yg korang da save tadik tuh..huhu..
then add lagi tuk kali ke 2..
then ia akan nmpak cam gerak2 
kelip2..heheh


korang bole change effects dia or time dia
ikut kesukaan masing2..=)

then bole la di uploadkan dkat any imagehosting cth
photobucket
klik sini!!hehe

siap tutorial aq..!!hehe

uisehh da lama aq x update blog..
hari2 busy ngan saiment n keja2 rumahh
sem ni aq nak blajar tol2 spaya
aq bole dapat FASTREK
i2 impian mama aq..so aq xkan kecewakan impian mereka..huhu
Wish me luck guys!!!
http://www.emocutez.com

0 orang baik hati:

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...