Sunday, November 21, 2010

Backgroun Cam aku

Salam,hari ni aku nak ajar cara 2k simpan background cam aku ni :D
Entry aku kali ni khas untuk kwan2 aku
yg mntak ajar aku ajar wat background cam aku.
aku selalu tukar2 background.Sbb aku suka.
its my hobby.heee
ni tuk Ayu,Rehah,Ildah..
n tuk tika ka..eya ka..manda ka..ehehe
klo bermnat..bole jg.

http://www.emocutez.com

ganbatte!!urgghhh!!!!!

okeh lets start!
snang jak bah ni :)
first,pergi yg Design i2.



lepas 2,ada 3 kn d ats2 2.aku pown x taw mau panggil apa 2
pergi klik Template Designer.




 Then,kamu akan jumpa ini..yg di mcm di atas ni.
kamu boleh pilih mana2 contoh ataw jenis template kamu suka.
kao aku,aku skrg pakai yg Picture Window 2.ahahak.
its up 2 u mau jenis apa.
ikut rasa n hati kamu la yah suka yg mana 1 ;)
http://www.emocutez.com



sda,korang pilih i2,yg mana kamu suka 2..
sekarang kita mau tukar background nih!!haha
Rahayu Takon!Alert sikit!!ahahha ;p
1)klik background
2)klik yg ada dia tulis remove image 2.
better kamu tekan gmbr dia la..then,akan kuar mcm di bawah ni



Klik Upload Image.

TAPI!

sebelum itu!korang kena lahh cari2 d online
mana background yg korang suka.
pdownload dahulu.
kalo aku macm2  la aku download.sbb nnti akan bertukar2 template aku ni
pny background.heeee :D

boleh cuba di sini yahh ^.^



or


korangkan mau yg cute2..jadi aku bg yg kiut2 la kunun
dri kamu jak mau cari mana yg kamu rasa kamu suka.ehehehhe..


sesudah itu klik la untul kasi besar dia
yg TILE i2
klo mau dia bergerak bersama2 page,tekan 
skroll with page 2.
dia gerak sama2 page 2 klo kmu kasi turun p bawah ka.ehhe
okehh
eh lpa!jgan lupa tekan di bhagian kana atas sekali yg warna oren 2
2k last touchup!aiseh.hahaha


DONE!! :)
http://www.emocutez.com

7 orang baik hati:

Rahayu Takon said...

thanks kawan.. saya sudah memahaminya.. hahahhaaah..

Zahariah Mastar said...

sy baru mo Tnya,,,tp malu knon...mulau kan!..haha..tq tei...
tei 2 bkn tahi bh..heheh...2 bhasa org dusun yg xda mkna,,haha

Zahariah Mastar said...

sy baru mo Tnya,,,tp malu knon...mulau kan!..haha..tq tei...
tei 2 bkn tahi bh..heheh...2 bhasa org dusun yg xda mkna,,haha

Siti Syakirah Saidi said...

ayu;sama2..oi aku taw ko belum cukup paham 2 kn?hahaha!!!

eya:dui..malu2 lg.hahah!!nahh skrg bole la tukar p background yg d minati!kyahahahah ;D
yahh kan..mcm kwan aku la 2 yg dusun 2..tp dia sllu ckp 'gima'
hahaha!

Siti Syakirah Saidi said...

ayu;sama2..oi aku taw ko belum cukup paham 2 kn?hahaha!!!

eya:dui..malu2 lg.hahah!!nahh skrg bole la tukar p background yg d minati!kyahahahah ;D
yahh kan..mcm kwan aku la 2 yg dusun 2..tp dia sllu ckp 'gima'
hahaha!

Rahayu Takon said...

syaki macam mana bha maw letak macam ko punya dekat link besar tue yang ada gambar kecik tue...

luvfamili said...

hehehe
tengkiu dut2

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...