Monday, December 6, 2010

Jom Lihat Telatah Si comel


ops!sakit pinggang aku..makkkkk!!
mana arr awek aku ni??lama da aku tunggu kat tingkap ni 


hai cik tikus~awak comel la..x nak makan la..

"tiada apa2 yg lebih 'sedap' daripada tidurr..'' hoho..mioww~ ^.^~


ek ni bukan kucing..ni...emm..ntah apa..
aku bingung antara serigala ataw apa..
dia kata
"sihat x adik??" sambil usap2 kpala si adik..hohoo^^
''bestnya..kepala aku masuk magazine..x perna 
aku masukkan kpla ak,trus masuk magazine.."
bilang si kucing ore *_~ 


"baru bangun ni..jadi aku loading kejap"
kata si mioww 

"sepa lagi hitam antara kami berdua??" 
kata si hitamm..x sedar lagi rupanya dia..hahah!
"erkk..ketepilahh!!! gemuk laa kaw..berat lahh..agak2 la..
apa kau mkn?" kata si kucing yg kelabu2 itam 2
"bahhhh~yg ko ni..menyampit kenapa?saya duluan sini!"
 "1..2..3..1..2..3.."
*ikut step menari si kuning(sembarang kasi nama)
 ''aku dah bosan baca harry potter nihh
Hairy Potter bila nak kuar?"
 "bluekkkk sama kamu.. :p"
kucing pun pandai jelir lidah..apata lagi manusia
mcm2

"tutupp~malu arr kang kang kang..!!"
kata si kucing bermata biru..hoho








okehh picture sda habis..hihi ^_~
knp mesti kucing?sbb aku suka kucing..
kucing la yg paling best n comel sekali..klau gemuk lagi comel..
kucing d rumah aku..fuhh..mau dekat 10 ekor..
lain lagi mama miow(nma dia kami panggil mama miow)
dia bunting skrg ni.alamat rmah aku ni bakal2 jadi kandang kucing lah sini
sana-sini mengiaw..

aku mau cerita bahh skit..boleh bah kn?hehee ~.~
kucing kami..pandai buka pintu..pandai jgak berak d dlm rmh..i2 pun kalau sakit crit birit.LOL
kucing kami dua ekor belang oren..nama dorang (Kira dan Sasuke)
nama kami sama.bukan lah sbb nama dia i2 SITI SYAKIRAH..bukan!jgan salah anggap..hahaha
biar pun nma kami sama tp nama sebenar dia..(haha!ada pulak nama sebenarkan?)
nama sebenar dia berdasarkan Anime MOBILE SUIT GUNDAM SEED.
d sbbkan kami 1 adik bradik minat anime ni..kmi kasi nma dia KIRA YAMATO.
ahaha~antara watak utama anime 2..
Baru Sasuke 2..adik aku c kecik kasi nama.sbb dia gila2 minat dengan Uchiha Sasuke tu.skrg dia Spm..gud luck kecik..hope u got straight A :)

sesudah itu..2 ekor lagi..yg 3 warna..
namanya..nasib lah ni xda nama sebenar ok.
si Montok dan Si Buruk aku panggil..klo ndak buruk..comot.
dorang(ehh mcm la manusia kan) paling suka gesel2 d kaki org..pastu GIGIT!
okehh "buruk benarr perangai kamuu" *style ckgu hamzah berckp*

5 ekor pulak kucing warna belang2 hitam..kalo dulu di rumah kami ni
yg menguasai kucing belang2 oren mula2..lama2 kucing belang hitam plak..makin pupus plak oren..
aku suka kucing oren...uhukkk :'(
okeh cut it out..kucing kami ni nama dia..Mama miow,bear,Tiger,doremon dan (no name) blum ada nama sbb masi kecik..hahah~sllu panggil dia si kurus..sbb dia kurus laa..hihii *.~

dan yg sekor lagi..yg ulung2..xda kwan cam dia ni..
warna hitam..nama dia senang dan paling spesifik..nama dia...EVEREADY..
mcm nama betry..hahahhaha!!tgok jak beteri EVEREADY 2 ada lambang kucing hitam kn?
sbb 2 la nma dia smpena itu..kyahaha..dia baik.diam2 jak selalu..

begitulah pengenalan kucing2 aku d rumah..aku syg dorg..dorg syg ka aku 2 ar?haha~
dorang nakal dan banyak..nanti tambah la banyak 2 sbb c mamy bunting..aduhh..susah la mau jaga..
hahah~Dulu ada Naruto nama dia..Oren jgak,prnah aku post d fb.haha~dia lari..ntah apa kabar dia..dia sebijik ngan sasuke.Oren.Sasuke adik dia..

okehh gotto sleep..dadaaaaaa =^_^=






p/s:sedar kahh anda..kucing yg 3 warna cuma kucing BETINA sahaja???
 PELIK tapi BENAR :)

2 orang baik hati:

akid :) said...

comel yee kucing,teringin nk bela tp mak ta kasi;'(

Cik Kira said...

alaa sedih plak g2.. ;(
klo mak aku memula x suka kucing sbb mak aku ada astma..skrg ok plak dia ngan kucing..hee :D
xpa nnti bela la sekor..^_^

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...