Thursday, May 27, 2010

farewell my hair~~~

uhukk hukkkk..td saya p gnting rmbut ngan my sister d salon..waaaa ='O sedihhh bye3x rambutku sayang..skang ko dah pendek...pendek sangat..huhuu..sedih gak tp redo jer la aku yg mau..actually kakak aku yg cut rmbut nihh.sakli aku pown mau gak..hihii..jd potong la..aku xdanak rmbut gini sbnarnya..tp si pemotong rmbut dah mao saya gni..soooo............................ok jer la..ahahhaha...

si pemotong:mau mcm mna??
saya:ermmm..potong kasi pindik n layer2 sikit ahhh..
si pemotong:okk..layer 2 mau lurus ka ataw V pnya..
saya:ermm..kasi V la..hehehe(trsengih2 mcm kerang yg busuk)

ok sakali..hasilnya....."ek,xda2 bentuk V bahhh............" tp akuc kp dalam hati jak la nnti 2 si pmotong/penggunting 2 dengar kecik hati dia hasil dia xdak mmuaskan aku..ahahha
aku ok jak la..kasi ok jak..ahahah..skang bye2 rmbut lamaku..i love u~~~~

Wednesday, May 26, 2010

hai bertemu kita di jam 3.37 pagi

hai seperti yg d katakan td..skang jam 3.3.7 am..aku lom tdur..masi segar,baru siap baca novel Anugerah Cinta..huaaaaaa ='O siokkk!!!!!!!! meleleh airmata..hmmmnn...iskk..iskk...sob..sob..='( 
smua org kalo baca novel msti ada feel jg kn..ahaha..cntoh mcm hati ni mcm sakit2 la..ahaha..trgores2 la..ahahha..aku mmg layan citer camni..ahahhakalo aku lain..telapak tgan aku yg rsa sakit nya..bkan hati aku yg trguris2 kalo bca citer sedi..heheh eran gak aku sbnarnya..????knp???aku x taw...yihhaaaa....
ok cukup2x..aku nak upload picture2 yg aku korek dri laptop aku g nie..hihihihi...pict2 ksyangan gue la g2..kyahahahahha....ZAsssssssss!!!!!!
 okkk ni tymm sem lepas..hihiii


okk siap.. 1 gambar tuk 1 sesi..miahhahahaha..selamat pagi!!!

Tuesday, May 25, 2010

mari aku ajar kamu smua....

hai hari ni aku nak ajar korang smua sal amacam nak main belon2 tanpa menggunakan duit yg ada dlm poket moket korang smua...ngeeeeee..=D heheh...ni dulu aku slalu main tym kecik2x..skrg dah montel n besar dah..tp aku masi main gak sbb siokk bahhh org bilang.okkk..check it out!!!!!!!!!!
ok first..kita tgok2 daun mana yg best n berkenan d hati mao d cabut..!
alaa..canut jak la mana2 ya!!! ni pokok pown aku xdak taw nmanya
aku panggil daun belon jew..kiki
okk sda ada yg berkenan d hati ya lapang ni..so aku cabut la ni daun..mntah daun 
pa cabut sak la..
and then kita kasi patah bahagian mo dkat2 daunnya ni..ahahah..
ntah apa mo ckp so aku ckp jak la g2..
baru tym tarik tuh pastikan ada bntuk segi 3 yahh..!klo xda xdak jadi tuh!
sia2x looohhhhh ko cabut2 tuh daun..



ok tuh la..antra tips2x yg aku nak kongsi..mainan aku tym kecik2 dulu..mklm la aku
budawk kampong..yahh!!!kampung mmg best!kyahahah =D XD

Monday, May 24, 2010

haii!!!bertemu kita ddalamm tengah malam!!wee~~

Hai..apa kabar?seperti yg anda taw..aku dah lama x post kat blog aku ni.aku bzy ar kajent aku kawenn..hehhe..okk kli ni aku nak post pict2 smpanan aku yg aku suker(trip2 sket bhsa 2..hehe)
aku suka tgok pict aku ni.aku da korek2x sampai belubang aku nya document 2..jmpa pown akhirnya..sbnarnya bnyk tp aku share len kali la.hehe.aku ska amik gmbar...maunya aku ada camera sdn bhd.bru la syiokkk klo ambik pict.ni gna hp la sllu..bosan gak aku (-.-)" <----sedar diri..hahahha..okk ni aku nak tnjuk la ni pict2 aku ni..hehehe.aku sja ja nak post nih pict hehehe...


ehehehe..ni taring..kyahaha,aku ska pict ni tgok taring ku jew..
miowwahaahhah =) ngeee 2 jak la...

actually aku nak post nihh smlm..tp line x bgs.so ni pagi la yerk..
smlm sambil tgok2 ahmad albab lagik.syiok apew pilem p.ramlee x pandai aku jemu.heeee~

Saturday, May 22, 2010

Putih

aku ka warna putih 2 la blogger pown kalo aku mo tukar aku akan pili warna putih =)




ok dats all.............................Gud Monink!!!!!!!!!!!!!

Friday, May 21, 2010

post aku yg aku paling xdk sbr mo post!

hmnn..hehe..ok!like what I said earlier,ni la post yg aku xdak sabar mo kasi  post!hahahha


knp?
knp?????
knp??????
knp yarhh................................???

ahahahhaha..xda apa2 cuma aku nak tunjuk 1 penemuan yg aku jmp d fb saudara aku..abng c edut..hahha
ni haaaahhh..TEKKE  nii aku mo kasi tnjuk...punyalaahhhh...mcm BIAWAK!!
*klik klo kmu mo tengok besar2 sampai kegelian ngan bdannya
 ehemm..ehemm..!!!hukk hukkk *batuk konon aku*
nak ckp sikit bole??hahahh....
ni la yg aku trkejut tuhh..xdak perna aku nmpak teke
sebesar ini!!!!tekke rmh aku pown xdak bsar mcm n taww..
apaka???adaka kau biawak yg bersalut kulit tekke?
di mana ka kau tinggal wahai tekke??
amcm kau bole bg2 besar???
apa yg kau mkann???
apa nama kau ni???
hahahaha..nahhhh..melalut da aku tnya nama..mcm dia le mnjwb..
ahahhahaha!!!!!!!!!!!!!!!!! ^_^
actually the real TEKKE yg aku owez jmp d rumahh aku,d rmh nenek aku..
n d mana2..even d skola aku yg atas bukit 2 pownn kecik jak tekke nya..




okkk..d sbbkn cita aku brkisar sal tekke..ok aku mau cita sal asal usul tekke d rmh nenek aku..ahahah
ntah la aku rsa lawak nih ngar cita babu aku..ahahah!!!klo bole aku mau ktwa besar2..ahah maybe ai jew yg kesiokan ni..ahahaha...bbu aku cita lahh yg dulu rmh dorg 2..haram!sebijik pown tekke xda owhh.rpa2 nya tekke 2 pakcik aku plak yg bawa...........pakcik???? (-.-)"?.....................................pakcik????(-.-)"?..................................................................................................pakcik???...YAHHH PAKCIKKK KO!!!ahahaha..sowt.(sdar drikn)..ok sku eran rpa2 nya dia yg bawa 2 tekke p rmh..babu aku bilang..
"ehmn...bru babu ingat tekke d rmh 2 bapa udin yg bawa...ntah dri mna dia tngkap...bbu pown eran..."
bru aku ngan kakak aku bertubi2 la ketawa n soal2 babu aku sal tekke d rmh dorg dulu...rpa2 nya psa pakcikku bawa 2 tekke p rmh dorg beranak pinakk...(-.-)"...geli aku...okk ckup..baru babu cita lagi...dulu tekke rmh dorg tuhn sampai p lantai lagi jalan2..adakan patut??cri mkann...eyoouuuhh!!!!!!!!!!! xdakkkk!!!
aku trbyg 2 tekke p jalan2 d lantai ngan konco2 dia cri mkan bahh!eyoouhhhh....sda la besar..eee...
bru aku trbyg lagi..mcm la rpa rmh 2 kalo tekke dia sbesar tekke dlm ga,bar 2??ali ali(bhsa bajau) kna mkan nnti olehh 2 tekke..ntah apa tekke ni mkan...pasti mahal harganya klo d jual kann>>hahaha...JUall..!!jual!!!jual!!!! ($.$)<------ mata duitan ni..
ok sambung cita..hahah..aku ngan kakak aku ni berketawaan jak dlm keta ngar cita babu aku 2..hahah
"mungkin dia suda lupa kali tekke d rumah tuh tekke dia"..ahah..ni bbu aku ckp sal 2 tekke..mgkin pakcik aku lpa sda dia yg bawa 2 tekke p rmh..ska konon dorg ngar bunyinya...adoii..ahahah..INDAH kali bagi dorg...duluuuuuuu....duluuuuuuuuuuu..haha.luchu bah.nasib la tekke rmh ak xdak sebesar i2..klo xdak sdah aku kasi kuar naluri mmbunuh aku..hhaha..okkk dadaaaaaaaaaaaaaaaa..
datssssss ol..hehehe..

Thursday, May 20, 2010

going out!

huhhh..td aku p Kiki@KK ngan babu aku..beli mknn tok kawen kazzentku nnti...huhuhu
awalnay aku bgonn..aku sabar jew la..haha..first kitaorg p Pasar..aku ni balik2 tnya bla mo p Segama??koz aku nak bli selendang..eheee =) owhh p la aku d psar besar ni...bosan aku tunggu babu aku p bli rempah ratus n rempah ribu aku p jalan2 d sekitar pasar..trjmpala aku gerai jual JERUK *my fevret* muahhhh!!!
ahahhahaha at first aku mlu lagi mo bli..pusing2 aku mcm org gylak sana..ahahahaha..bru aku pusing lagi..p la aku bwa kakak aku p beli..hahhha..p la mnta...

aku:errmmmm brp ni ahh??
itu org:Rm1..owhhh mnta 1 arr..mangga...
aku:(pandai2 aku ambik sendiri..ahahha.."bole tambah sendiri bh kn??"
itu org:bole bahhh..
aku:hehehe...(ehh ada plak belacan).."wahh belacann...heee"
nahh 1 ringgit..makasi..hehehhe....huh!


aku mo cta sbnarnya nihh pmpuann kn yg jual 2..pakai tudung tp skali bckp..punya brutal g2..aikk??eran gue..kayak nya knpa sihh dia bg2?ahahahha..lucu aku..skali aku tnya kakak aku..

aku:wui kakak ko 2 pmpuan bha brutal nihhh..hahahahhaha
kakak:iyahh bahhh..!!ahhahahahahahhahahahhaa.........

terus kami ngekekkkkkkk ngekekkkkkkkk tnpa mghraukan org skliling hahahahahah!! ^^

okkk then kmi p beli bnyakk...lada..belacan..ambuyat..mcm2 lagi la..yg penting itu jeruk td aku ckp 2 pnya sedap lah...aku sda gylak..pastu aku p mmbli plak buat kli ke 2..ahahaha..biarla sana..xdak aku mlu..yg pntg aku knyang..aaahhahah...akhirnya..p la aku bli jeruk jambu..owhhhhh i2 pon sedap bahhh..!!!! i likee!!! muahhhhhhh...

bru kami p segama..hoohooo..p la aku beli tudung selendang yg aku mau..ahakkkzzz....10 ringgt jakk..baik hti 2 org..sbb sbnrnya 15 engget..fuuuuhhhhh...bru kmi p mkn..mkn soto..aku  n kakak aku mkn soto n minum lemon tea n kakak aku kichai ping..hehehe..sedap bahh..aku bantai jak..asal namanya supka..bakso ka..aku bantai jakk sebb sedappp!!!n aku ska mo smpan lada...!!!yummyyy..lada...sedap g2 sampai tarik2 hingussss yg meleleh nih!hahahah(kesiokan)...ahaha...
  


                                                   owhh sup!aku lapar stiap kali tgok ko!

owhh lpa tym aku bli tuh kain selendang,hahahha...bbu aku p tnya la ni tudung apani???nihhh "tudung jangan pandang belakang"..ahahaha..trus aku ktwa..dpan2 tauke kdai lg..hahahah..sepa suhhh nama tudung 2 nama filem la plakk..hihii bru c manda sms..tnya apa mau ckp dlm bhsa inglis..hahha..lucu plak aku taww..lucu sama manda..hihihi

bruu balik........................

.....................................................................................
 dugaan bhaa kalo blik rmh ni..bbu aku cpt ngantukk..aaduhh buuu'
aku sket khancing ni..!!!!huaaaaaaa :'O

bru sampai d tobobona aku tawar diri drive..act bbu aku yg suhhh dia mo tdur...bahhh p la aku drive dri tobobon sampai p bukit kelawat tuaran..huhh..jauhh jgakk..aku sbnrnya bantai jak mandu tuhh..lama dah xdak drive..sda la xda lesen..syukurr aku xda poliss..YA ALLAH syukurrr...huuuaaa...klo xdak pasti aku da d saman..manakan xdak xda lesen..huhhh...hihihhihi

okk then aku tkar ngan bbuku..sbb dia ilang ngantuk sda..hah..akhirnya..hihihi

bru kmi p pekan Kb lagi..huhu..mo p bli eyeliner..bbu aku p kdai ntah kdai apa..punya lamaaa!!!!
aku thn jak laa,khancing aku sangat sakiiiiiiiiiiiiitttttttttttttttt babu!!!!!1ko d manaa babu????????????
owhhh xdak...aku tlah tahan khancing aku slama 2 jam..harap2 xdak kna batu karang...hiiihaa

pas tuhh balik mandai..n makan..n tgokk tv..n ni haaaa..blogging ni..muamuamuaa..okk da daaaaa
 



                                         zazzzzsssssss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wednesday, May 19, 2010

sailormon!my best anime cartoon ever watched when I was young!huha!

I really like to watch anime...I really mean this..hahahahahah..what I'm saying??hahahah
when it comes to watch sailormoon..I will give all my at10tion to the skrin television..huhuuu..
In sailormoon cast,I was the Sailorvenus (the god of love)..ahahhahahahahah!!
I really like that character!She is cute and beautiful..huhaaa...ahahahhahah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gylakk katun..ngeeeeeee 

hujannn lagi

it's rainy today...smlm punya lah sejuk..tdur d lantai aku..(redo) xdak aku dpt tdur d katil..jd kalo aku cranya mau tdur pndah p bawah..eheee..ptg ni aku tgok CAhaya..pelakonnya Naysila Mirdad??ehh g2 ka eja?hahha
aku layan endon ni kalo plakon dia yg si Intan jak..hahhaha!!!!siok kuling..yg lucunya kalo aku tgok citer2x lakonn dia ni..smua namanya..conton..Intan-Sekar-Cahaya..ntah knp suka aku tgok dia ni..lucu2 gaya dia ni..bodo2 g2..hahahah!!lurus bendul!..aku ska sangat tgok plakon nya trutamanya si Meriam Belina..aku respek gila babikk la ngan org indon nih!tua2 pon masi lawa!!adehhhh!! klo bole aku mau g2..ahaha *angan2x* mau plak aku stay d indon..mnum jamu bnyk2..mna taw kn aku jd mcm diorg...aku mmg mnat la si Meriam Belina ni..hahahha...lawa...biar pon sda tua..kikikikikiki...

=p =p 

moninkk!

urghhhh!!pagi2 da xda air..fed up aku...arghhh!!aku sangat lapar..awal gak aku bgun hari nie!!
tahniahhhh!!caya la beb...kikiki..sllunya ko bgun jam 10 pg..tahniahh lagi untuk ko..ahahahahhaa ^^
bgun2 aku lapr..skli xda air..alahhh..trpaksa la aku tunggu air nihh  huaaaaaaa ='(

owhh telinga!!

owhh telinga....td jam ntah la brapa..
aku d bilik tgok2 kakakku on9 la kunu..baru aku rasa gatal
telingaku...adessss(=.=)''
p la aku ambik putik kapas..sekali aku tarik..aik????darahh???!!!!
tIIDAAAAAAAAAKKK!!!
hmnnn..hahaha..telingakau brdarahh bnyk owhh darahnya..kekeke...
nahh tgokk..ahhahahaha...telinga berdarahku..ahahah
owhhh telinga..knp ko brdarahh!!??ekekeke..
ahahahahha..nih brdarahh sbb ada biji ntah apa d luar tlinga aku ni
ahahahhaha...xda apa2 pownnn..ahhahahah..yg aku lucu kakak aku lahhh.
aku kasi tnjuk la tlinga aku yg berdarah ni...trus apa dia kata??


kakak:"HOLY!!!CRAP!!!!AHAHHAHAH"...ktwa2 la plak kakak aku nihh..
ni lah akibat trlampau tgok rancangan Kim Kardashian nihhh..!!wakakaka!!
kakak..kakak..(geleng2 kpla)..aahhaha^^

ckp sal Kim..td plak aku tgok kimora..aku minat tgok Kimora Life in The Fab Lane tuh...
nmpak tol kkyaan dia sana..ahhahah..
td aku lucu,yg dia brabis tangkap lalat..stryggle nihh...padahal dia sdg brbncg sal dia nya fashion show..
kakakakkakaka...tdak plak cik Kimora kita nih tntram..ahahahhah..balik2 dia pukul tuh lalat...waakakak
kdg2 lucu bahh prangai dia nihh..ahahha!! ok la 2 jakk...pandai kuar da malas aku nihh
ahahahhaha ^^ ...


KOW mEmAnG faB!!!!!!!!!!!1




ohhh kampungku!

td aq p rmh nenek ngan mama..maw tolong2 la pa yg patot kn..well,my cazzent is getting married this weekends!!yipppieeee!!!!!!!!makan~ahahahhaha ^^..hmnn...aku ska kg aku..trutma klo musim2 org menanam pai nihh..huuhuuu...aku ska tgok ijau2..kikiki...k 2 jak la..ahahhah!!
                                     owhh nih swah nenek aku!ahhaha..semak kn??ahahhahaha


owhh sawah lagi...bosan aku..tp klo tgok dri bukit...mmg lawa..ahahah..(pncnta alam semulajadi).ahahhaha
nihh plak swah dri dpan rmh nenek aku..ujan tym ni...kkekekekekeke(apala aku merepek ni???tba2 cta sal kg halaman..ahahah)

                                                                    owhhhh..sawahh lagii....


okk tuhh jakkk..ahahhahahah!!! ^^

Monday, May 17, 2010

ahhhhhh...(praktis vokal)

Animated Pictures Myspace Comments
MyNiceProfile.com     
 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......aaaaaaaaaaaaaaa...aku suka karoke!!heheheh
bahhh 2 jak bah aku mo ckapp..hahahah...sbnrnya apa yg aku mau post xda kna mngna pon ngan title d ats tuhh..hahahaha...wakenabeb!cehh..mcm taik aku nihh..
 ok aku mo crta sikit...sikit jakk...hari tuhh tym aku kuar 1b ngan kwan2 1 sola aku dlu..c piah,edut,rashidah..jija.. n boipren c piahhh..owhh aku bli 4 novel!!aku mmg gylak novel la skang nihh..hahha...2 novel aku da baca..tp saja mo bli..wat collection la ktakan..xdak aku puas slagi aku xdak bli tuhh buku..ng222..i2 la sbb aku bli...sekiann trima kasihh..hehehe...Amanda Sabariah Shamsuri! nnti aku kasi pnjam jua ko!heheheheh




                                      ok..mari aku brcrta sikit..nihh crta dua ni dorg brcnta lpas kawin..nahh x siok g2??hahahahhahah....nih anugerah cnta wat masa ni aku lom bca la..yg pntg kakak aku kata siok la...laki dia xdak ska dia...sbb kawin plihan kuarga..bru redi jak la yg gurl ni...bru kkk aku cta,buli2 laki dia bawa GF dia p tinggal sebumbung ngan dia d rmh dorg???!!apa kess???bru selamba yaya jak laki dia kata sma DF dia tuhhh yg bini dia 2 kono adalah pmbntu rmh d rmh 2...WTF!!okk cukup! 2 jak snopsis 2k anugrah cnta ni..hehehe..bru yg KAU YG SATU nihhh..alahhhh..g2 la jg..xdak sdar keistimewaan bini..p sama Gf dia jg,si isabella...duiina..ini da aku baca,dulu tym aq f2..bru last2 ska la jg sama bini dia..cehh!!laki mmg...pmpuan dpan mata yg halal xdak mau!yg yg free2 d luar plak dorg mau,tp tau hram.lucu!

 ok dats all.....
nih aku bli gak..pdhal sda baca..saja aku bli
mau kasi baca adik aku c Kecik




ok..ini lahh buku cinta sufi yg aku akan pnjamkan
kpd Amanda..ko mau pnjam kn??
ni buku ke 4 smbungan hijab sang pncnta!hehehe
aku ska nihhh buku..crta ramlee awg murshid mmg best!
(ksiokan sndri)

 

owhh nih aku tgh baca skang..
ntah la siok ka x..aku layan jak..tuh ari aku bli
ngan kakak aku d kdai sblahh kfc..
aku sdg baca nih skang..aku bantai jak la..
istri dia kna kasi lacur oleh laki dia yg ensem boi konon..
konon dia ni lawa gylak babi..
slama 1001 mlm dia kna lacur n xdak nmpk dunia luar
kna kurung oleh suami dia..dlm bilik..tp!!!
rupa rupa nya!!!!!!!!!!!bini dia masihh suci!!!!!!!!!aisehhhh
mmg kau pintar pempuan..heheheh..2 jak la..hahhah



okk i2 jakkk..dadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

1.Adakah anda rasa anda hot?
hot???xda2 bahh aku rsa hot nii....ahahaha !!


2.Upload wallpaper PC/laptop yg anda guna sekarang
aku skang gna wallpaper bambu..ahhaha..semulajadi g2..

3.Cerita pasal gambar
gmbar apaka kau ckpkn ni?? (=.=)"

4.Bila kali terakhir makan pizza
adalahh bbrpa bulan yg lpas..xda mood bah aku mau mkn tuh..sda la xda d kb,klo ada pasti stiap hari aku mkn..wawaa (^v^)
5.Lagu terakhir anda dengar
lagu si aishah..ehh lagu apa td aku dgr 2??baru jakk..hmn..ntah..yg pntg siukk
lagu dulu2 bah menan aku ni..haha! 

6.Apa yg anda buat selain menyelesaikan tag ini?
owhh aku main fb..

7.Selain nama sendiri, anda dipanggil nama apa?
owhh bnyak,Besar la..Syaki la...Kira la..Buntal la<----(redo kna panggil,lali sda aku)
dan yg trbaru..kwan aku panggil Akira..aiseeehh nma aku 2..ahahaha


8.Tag lagi lapan orang
ihhhh..malas aku tagg!huuhuu..sikit jak aku ngan kwan aku main2 blog nihh...yg lain xdak aktif on9
tp aku tag jg lahh..hahahha
1.Amanda
2.dian
3.Awin
4.org Iban
5.Org asli
6..........
7.Inuyasha
8.Usui!!!!
9.Siapakah orang no1 kepada anda
owhh kawan aku bahh i2..

10.Katakan sesuatu mengenai orang ke 5
org asli pakai cawat (=.=)"

11.No 3 ada hubungan dengan siapa?
ntahh bnyk skandal dia tuh..haha

12.Bagaimana pula dengan no4?
ntah dia..mls mau ambik tahu si iban ni

13.Pesanan buat orang no6
......................................................!!!!

14.Kata-kata cinta untuk orang no2
owhh dian..brcnta la ko..hehehe

15.Adakah no7 dengan no8 mempunyai persamaan?
yahh!!!!!!sbb dorg adalah KATUN ANIME ksygn aku yg encem! ^_^

16.Berikan 5 yg anda tahu tentang orang ya men-tag anda
lawa,lawak,komander,dak uitm.dak LD

17.Persamaan antara kambing dan lembu
dua2 ada tahi

18.Perasaan anda wat tag ini
xda jg prasaan aku bahh 
19.Adakah anda tahu si Rizman itu sengal?
Rizman pon aku xdak knal...hahhahahah 
ko tnya aku plak dia sengal ka xdak??ko la sengal tnya2 aku soalan ni..

20.Gay or less
dua2 xdak patut..xda utak smua...lain2 la.. 
thank u manda!!!ko tag aku!weeeeeeeeeeeeeeeeeeeee~~~~~~ 
Animated Pictures Myspace Comments
MyNiceProfile.com

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...