Sunday, August 29, 2010

ஜ۩۞۩ஜ۩۞۩۩۞ BIDADARI ஜ۩۞۩ஜ۩۞۩۩۞

Aku juga perempuan,
Punya impian,
Anggun dibalut perhiasan,
Hidup bergemerlapan,
Bak artis pujaan...

Ku ingin bermadah puisi,
Bersyair dan menyanyi,
Lincah menari,
Menghibur dan menyeri...

Namun,

Aku bukan perempuan,
Gopoh mengejar kemashuran,
Di tempat persinggahan,
Tiada berkekalan...

Ku ingin kemuliaan abadi,
Kemashuran hakiki,
Bukan yang tiada erti,
Bukan di duniawi,
♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪Tapi di Taman Syurgawi..♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪



tadi pagi,aku g ceramah hijab dan wanita..
sorg jak..kwan2 x pergi..nasib ada yuyui NURhidayahtulrahmah sana
n c rahimah..ada jg kwan aku kat sana =)
kdang2 ikut ceramah gni memang best..
aku ska sbnarnya..miahahhaa!!
biar pon gya aku gni...aku tatap suka bahh jalan2 p majlis ilmu gni..
hehhehe!!!
bnyak yg kita boleh dpat..
harap2 next tym kita pergi lagi ya?hehehhe






 oit ai ada story ni..jom baca??
mehehhe
http://www.emocutez.com


http://www.emocutez.com

 Manusia, Malaikat, Syaitan .
 Manusia - Eh, dah subuh dah?
Malaikat - bangunlah wahai anak
 Adam, tunaikan solat subuh mu
 Syaitan - Alahhhhhh, kejaplah, ngantuk ini.awal lagi nie?.zzz
 Manusia - Nak makan, laparlah ?
 Malaikat - Wahai Anak Adam,
 mulakanlah dengan Bismillah...
Syaitan - Ahh, tak payahla...dah lapar ini !! mmm.. sedapnyaa?

 Manusia - Hari ni nak pakai apa ye?
 Malaikat - Wahai anak Adam,
 pakailah pakaian yang menutup aurat..
 Syaitan - Ehh, panaslah, takde style langsung, nampak kampung!!

 Manusia - Alamak, dah lewat!
 Malaikat - Bersegeralah wahai
 manusia , nanti terlewat ke pejabat..
 Syaitan - Ahhh?awal lagi?mmm..
 aahh? suruh si X, punchkanlah?

  
Manusia - Azan sudah kedengaran..
Malaikat - Wahai anak Adam,
 bersegeralah menunaikan kewajipan
 Syaitan - Baru pukul berapa.. rilex lah.. awal lagi nie?

 Manusia - Eh, eh... tak boleh tengok ini, berdosa...
 Malaikat - Wahai anak Adam, alihkanlah pandanganmu, sesungguhnya
 Allah Maha Melihat dan mengetahui!
 Syaitan - Perggghh... best tu... rugi ooo kalau tak tengok nie..

Manusia - Saudaraku sedang melakukan dosa
 Malaikat - Wahai anak Adam, cegahla ia..
Syaitan - Apa kau sibuk? Jangan jaga tepi kain orang, lantaklahh....

 Manusia - Elok kalau aku sampaikan nasihat ini kepada orang lain
Malaikat - Wahai anak Adam, nasihat-menasihatil ah sesama kamu..
 Syaitan - Sendiri pikirlah, semua dah besar, buat apa susah?...
 pandai2lah....

 Manusia - aku telah berdosa..
Malaikat - Wahai anak Adam, bertaubatlah kamu,sesungguhnya Allah
 Maha Pengampun.
 Syaitan - Tangguhlah dulu, lain kali boleh bertaubat... lagipun muda
 hanya sekali....rugilah. .. (kalau sempat la)

Manusia - Kalau pergi, mesti seronok!
Malaikat - Wahai anak Adam, kakimu ingin melangkah ke jalan yang dimurkai Allah, berpalinglah dari jalan itu .
 Syaitan - Jangan bimbang, tiada sesiapa yang tahu... Jomlahhh.....
 Sekarang anda mempunyai 3 pilihan :
 1. Anda - Patutke aku biarkan E-mail ini tetap dalam mailbox aku.
 2. Malaikat - Ingatkan pada kawan yang anda kenal (Forward E-mail ini)
3. Syaitan - Tak payahlah sebuk2......
 hahaha..alaa..ni aku dapat dri friendster aku yg da bangas..bukan sahaja bangas malahh berkulat dan basi..
hahha!

Saturday, August 28, 2010

i dont like u all da time!!

wow aq ska arr ni vdeo..
so share ngan kamoo

 doi..!
kalo dpat anak gni..wahahah!
gagap2 g berckap..
punya comel..!! 
(kesiokan)



i i i like you but but
i i i i..do do don't
..li like u all da tym..


so kalo nak jg hati anak..bg dorang cookies!!
miahaha

Alalalaa~comelya XD






alala~ni anak2 yg comel..muahaha~!!


bek sungguh abg charlie..
mehh sini..ko geget jari kaki aku plak ya charlie!!









.JOM KITA AMALKAN.

TUK KWAN2 N SAYA SENDIRI..MARI KITA AMALKAN BERSAMA2 =)  hehehehe.. MyEm0.Com

1. Agar wajah selalu segar, berseri-seri dan cantik, cucilah minima 5 kali sehari dengan air wudhu. Jangan langsung dikeringkan, biarkan menitis dan kering sendiri. Lalu ambillah sajadah, shalat, berdzikir, dan berdo’a.

2. Untuk menghilangkan stress, perbanyaklah ‘olahraga’. Cukup dengan memperbanyakkan solat. Ketika solat, kita mengerakkan seluruh tubuh. Lalu berkonsultasilah pada Allah SWT dengan dzikir dan do’a.

3. Untuk pelembab, agar awet muda, gunakanlah senyuman. Tidak hanya di bibir tapi juga di hati. Jangan lupa bisikkan ‘kata kunci’, “Allahuma Kamma Hassanta Khalqii Fahassin Khuluqii” (Ya Allah sebagaimana engkau telah memperindah kejadianku, maka perindah pula akhlaqku). (HR Ahmad).- ( DOA TENGOK CERMIN ).

4. Untuk punya bibir cantik, bisikkan kalimat-kalimat Allah, tidak berbohong atau menyakiti hati orang lain, tidak menyombongkan diri atau takbur.

5. Agar tubuh langsing, mulus, diet yang teratur dengan berpuasa seminggu 2 kali, Isnin dan Khamis. Jika kuat, lebih bagus lagi puasa Nabi Daud AS i.e. selang satu hari. Makanlah makanan halal, perbanyak sayuran, buah-buahan, dan air putih.

6. Untuk mengembangkan diri, sebarkan salam dan sapaan. Dengan demikian kita akan banyak dikenal dan disayangi.

Rahsia 13 Inilah dia rahsia as-solat, sebagai peringatan bagi yang sudah tahu atau panduan bagi yang baru tahu……


1. Niat Sembahyang Sebenarnya memeliharakan taubat kita dari dunia dan akhirat.
2. Berdiri Betul Fadilatnya, ketika mati dapat meluaskan tempat kita di dalam kubur.
3. Takbir-ratul Ihram Fadilatnya, sebagai pelita yang menerangi kita di dalam kubur.
4. Fatihah Sebagai pakaian yang indah-indah di dalam kubur.
5. Ruqu’ Sebagai tikar kita di dalam kubur.
6. I’tidal Akan memberi minuman air dari telaga al-kautsar ketika di dalam kubur.
7. Sujud Memagar kita ketika menyeberangi titian SIRATUL-MUSTAQIM.
8. Duduk antara 2 Sujud Akan menaung panji-panji nabi kita di dalam kubur.
9. Duduk antara 2 Sujud (akhir) Menjadi kenderaan ketika kita di padang Mahsyar.
10.Tahhiyat Akhir Sebagai penjawab bagi soalan yang dikemukakan oleh Munkar & Nankir di dalam kubur.
11.Selawat Nabi Sebagai pendinding api neraka di dalam kubur.
12.Salam Memelihara kita di dalam kubur.
13.Tertib Akan pertemuan kita dengan Allah S.W.T.

Dari Abdullah bin ‘Amr R. A., Rasulullah S. A. W.bersabda : “Senarai di atas adalah salah satu sebab mengapa orang Yahudi / Kafir tidak sukakan angka 13 dan juga Hari Jumaat. Itulah sebab mengapa mereka mencipta cerita yang begitu seram sekali iaitu ” FRIDAY the 13th ” jika ada di kalangan kamu yang perasan!!!” Wassalam.


“Sampaikanlah pesanku biarpun satu ayat…” Sebaik-baik manusia itu adalah mereka yang memberi manafa’at kepada manusia lain…

p/s:harap kita mnjadi manusia berguna..amin..hehehe

Saturday, August 21, 2010

wow!GIANAT INDAH PERMAI!!


emm..emm..muatlka d pala aku??

duta shampoo 





ehh mata aku 2..sandi ehhh..



me,shal n nurul..haahh!!
ok ka uka ko 2 nurul??!!hahahahahhaha   MyEm0.Com





nurul:emmm..mna 1 aku mau pili yahh????
bnyak jua barang minuman d GIANT ni..emmm

shal:CHAKK!!!! hahahahha







apa lagi barang mau d beli ni?


popia tuk batang buruk..air 2 2k minum wow!!



haus2 tym posa pon sempat g singgah sini..
merepekk




apa lagi mau beli ni..apa lagi mau beli ni??
mau buat bubur campur nasi ni..ahahha bilang c shal

Cewek2...pilih la..still singgle but not available..haha



 telur...telur



MyEm0.Com
 bahh pilih lahh nakk mna kau mau..mama bayar  





MyEm0.Com
pilih2 bawang..mau masak sup ehh..hahahhaakkk~~ nyaumm! 

wow!kazen!

yahoo..aku dah smpai rmah..
sbnarnya..kmarin g..ehheh..tp skang bru berkesempatan  mluangkan masa d blog yg x sbrapa nih.?
haiyoo..balik jak aku..wow! ni la first tym aku tdo awal owhh..jam 10.03 mlm..WOW!

ingtkan x balik sda aku..sbb bpa aku pulang awl p kb :'O MyEm0.Com     nasib ada pakcik n makcik ku yga sudi mengambil aku p uitm ni..huaa..TQ2~~then buka posa d rmh dorg,ngan nenek skali..

then yg mengejutkan aku..ni kazen aku c siti..dia besar suda..OMG   MyEm0.Com..apa ko makan..jagn mkan sangat siti..nnti cam aku nahhh..huhuu  gamuk2 sda pipinya..hohoho


ok 2 jak la..hohoohhoho

Saturday, August 14, 2010

wow!bubur lambok sedap!




  • owhh bubur..ko sangat sedap!!
  • owhh bubur..kau sungguh enak sekali!!
  • owhh bubur..rasa mu sungguh UMPH!!!
  • owhh bubur..dalam kau ada udang!!
  • owhh bubur..dalam kau ada daging!!
  • owhh bubur dalam kau ada isi ayam!!
  • owhh bubur kau sungguh enak,enak pon x mcm ko owh!!
  • owhh Tuhanku ALLAH terima kasih kerana memberi kami rezeki di bulan Ramadan
yang mulia ini



tadi g terawihh dpat moreh bubuk..tp aku x taw bubur apa..aku 
p hantam jak namanya bubur lambok..kahhkhhaha

MyEm0.Com

wow!aku sbagai penggali kubur!

p/s:kepada yang x tahan..x pyah la tgok ya klo ada yg 
geli2..hehehe 


MyEm0.Com


wow!
wow!!
wow!!
wow!!
wow!!



di entry aku yg lepas..aku ada cita sal c Montok kn?
ehh jelas ka tulisan ai ni?
okehh lets perbesarkan
spya korang juga boleh baca coz nih tulisan maybe just semut saja bole
baca!hehehhee


ok saya besarkan sikit...
jelas dah kan?hohoho

kmarin a.k.a semalam.
saya telah mnjalankan tugas sbgai sorang penggali
kubur

MyEm0.Com

innalillah..sekor kucing saya matik T.T
trpaksa ambik dri kotak gna tangan
(ada lapis ahh!)
heheh 

kesian mioww..masi dalam kantung lagi..mamanya x
pandai lg kasi jilat2 kantung 2??owhh 2 la dia mati lemas..kasihann ..adhoii.aku jg yg trpaksa ambik..adhoii
 

ni kuburnya..laa..sori arr miow..xdak dalam
aku tanam =( koz tym ni sda mau msuk waktu berbuka
so trpaksa cepat2..


okeh ni si BAPA i2 kucing..
ai tulis nama nya kira,sbb ehehe..
nama kami kebetulannya sama!
nama dia Kira Yamato bahh..
nama katun 2..MSGSD.
ehehe..klo da mnat..memang nama katun2 la sgala kucing
d rmh ni..hehehe





tegang eh muka aku ehh
baru bangun ni,then bapa bwa balik rmh d kota belud.
hari ni mau balik g uitm lak balik..wow!
                               MyEm0.Com                                      

Friday, August 13, 2010

wow!kucingku!

yes!alhamdulillah dgn izin Allah..heheh slamat jg aku sampai kat rmah
tercinta aku ni..dah brapa minggu aku x balik..?
kamu smua msti balik2 balik rumah ni kan??

MyEm0.Com

sekali balik2 aku p rmh ni
my cat si Montok
beranak yahh..yahuu!!
bertambah g koleksi kucing kami..
ntah brapa la babies dia 2..aku lom 
tgokk pown
aku just nmpak kucing aku 2 berdarah jak..
adoii..hehe..
nnti la tgok berapa ekor dia kasi kuar..ngegege

wow!!
wow!!
wow!!
wow!!
MyEm0.Com  
wow!!


skang kucing aku smua
ada 8..plus g yg c montok kasi lahir..
nahhhh!!banyak~~~

.akuSUKA.

award from farah..hehehe



yeahh this is award from tika's friend farah..
ehehe..thanks 4 tagged me 4 this award
thank u =)

kim salm kat tika ya..eheh..
ngegege

Thursday, August 12, 2010

seronoknya puasa



eh dah lama eh aku x update eh..ya la eh..aku mls eh..mklum la eh..bnyak assaiment ehh(maka berfb)
ok stop la..hehe..td baru siap test makro eh..susa eh..maklum eh xda study eh..hehehhe..
hambik ko~sepa suhh xdak study..aduiihh..korang smua jgan jdi cam aku..ska study2 last minit.
ntah apa nak jd ngan aku ni.suka banget study last minit..tp sHiok  apa?masuk otak trus..lain la klo yg jenis x pandai2 msuk ke otak jg.ada orang yg study awal sket..then msuk otak dia..wow! i2 sangat mantap 2..siokknyaa otak dia..wow!!
tahniah la..aku mau otak kau..aku mau makan  spaya pintar cam loo..hehehhe~
bole ka?sepa2 ka..?
okk aku mau cita sket sal test eko td..kmi mula jam 8.30 am..lambat  MyEm0.Com skit mula koz tunggu
ada 2 org g kwan sklas kmi g kls..tunggu pnya tunggu x jg dtag..haha..lambat bgun rpanya kmu ya Azan n Azroy..adoii..nasib jg kmu dtg,klo x zero la test kmu..adoiii..adoi..tp syukur kamu sampai..sampat juga bahhhh..atukaiii


tp dorang ok la,maybe lambat dtg tp dpat jwab..aku??aku??laa..inda bahh aku dpat.hohoh..dpat2 2 dpat..but,nahh aku ter p tmbah TAX dlam pengiraanku..


p/s:yg study makroekonomi 2..kamu jak la pham yg x 2..buat2 pham ja la ya..kekkeke


ekonomi 4 sector xda kna tambah tax plak..tp aku p tambah..aishh..apa la aku ni..ingatkan tol dah jwapan aku td 2..nahh..=(MyEm0.Com




uits..nahh xpa..its ok.."mulai hari ni..aku akan belajar dri kesilapan"..mak oii..ayat..ceh..

skarang dah masuk bulan puasa a.k.a. RAMADAN so,2 all umat Islam..saya ucapkan selamat berpuasa..solat jgn tinggal,ingat femly slalu..ingt tuhan..ingat aku..hehehheh
sama2 la kita mengimarahkan bulan yg penuh kemuliaan ini..




ckap sal ramadan ni..alhamdulillah
MyEm0.Com
da 2 hari aku g PI menunaikan solat terawihh..klo bole x mau escape terawih..d uitm kk nih terawih just 8 rakaat+3 witir..wow~ni aku ska nih.wow!!! 




aishh..blur ya..but i like it..
with ma lobely bzfren..amanda
WOW!!!






okehh today we r going 2 library..then nurul 1 lg my fren ajak g bazar ramadan d ip..
soo kna tukar baju la nihh..huhuuhhhuuu..hehehhehe  wow!!






Inilah yg akan berlaku
jika we all p library..
ambik pict jak keja..muahahahhaha


MyEm0.Com

Sunday, August 8, 2010

bmd3b2

fuhh..dah lama siot aku x update blog ni.
mklm la..kblakangan ni bz sangat2..mcm2 hal aq wat kat uitm nih
mcm2 jgak aku ikut,mcm aku join..aku join bkan apa..saja mau 
timba pengalaman.
bila lg mau timba pengalaman kan kalo bkan skarang??
hahaha..okehh
mau cerita story sket nih..
last week aku join ENGLSH WEEK
best!!
first kmi join Talentime kunun..yg gruping pnya..
then Schavanger Hunt..(errr..g2 ka eja schavanger??) aku hantam jak 2..
okk bahh sda la..cukup la.
yg bestnya,kmi Talentime dpat 1st place n Schavanger Hunt pat nmbr 3..
heeheh..bygkan la..aku rasa kmi grup last 2..yg hunt2 2..paling last 
kuar library..ada kna suhh cari d tenet bahh
aku la kunun ni ngan c nurul..bahh..mati
stuck kmi sana..bongok2 kan x pandai gna i2 computer tuk cari AUTHOR jakk??
wuhh nasib c shal masuk..2 pon lma 2l sda kmi dlam 2..kmi la grup last..sbb c abang english 2 ckp
kmi la grup last..T.T

yahh..ngam..kami la last..penat berlari ke sana kesini..amboi..
owhh!lpa!!tym tugasan pertama..kmi salah ni..trus kna suhh jalan itik slama 2 minutes..
gila la..kaki aku gila2 sakit.hahahha
okehh pastu kmi naik p tangga..manda n nurul dah tunggu kat atas..
dorang p kira tangga 2 ada berapa anak tangga.huhuu
thenn mcm2 la kmi wat(mls da mau crita)
cari  anu lahh..pendidikan trtinggi la..smua 2 smua orang ramai sangat tym 2
kmi pon p himpit2 n konker tempat 2.ahhahaha~~
baru tawww..(mood jahat)

 then kmi ni mau sampai da d garisan penamat..haha..lekk lagi aku,

maka last checkpoint da..hahaa
c nurul n yg lain..bersungguh2 sda berlari sampai kalah c langkang oleh nurul..hahahha..
skali wahh...sgala penat2 kitaorang..berbaloi jgak..ada gak tempat!weeeMyEm0.Come~~



.Aku.SuKa.




.P.E.a.C.E.

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...