Friday, December 31, 2010

Tag:30 Minutes Survey

Salam semua.hari yg penat.koz hari ni aq jalan2 mengayau merayau dekat pekan.okeh.bka blog.nmpak ada ok tag. dan yg tag aq adalah MISZ YUYU klik untuk trus keh singgahsana Misz Yuyu ;) 
Thank you sbb tag.nnti tag laki yah if ada apa2..heheee (x malu mnta d tag lagi) heeee :D




My 30++ Minutes Survey

Instruction : Once you are tagged, answer all the questions honestly. No lying or cheating. With however long it took you to complete this, post as "My _ Minutes Survey" and tag 15 people.

Name : Siti Syakirah Saidi

Brother(s) : 2 brother(s) 2 sister(s)

Eye colour : brown

Shoe size : 8/39/40 ini yg masuk kaki 

Hair : straight n  hitam keperangan

Piercings : apa ni?haha

Height : 156

What are you wearing right now : baju tidur

Where do you live : di Kampung.bwah bumbung

Favourite number : semua no. aq ska n paling suka 12 ;)

Favourite drink : sky juice + ice paling sedap! air sejuk dlm peti sejuk lagilah sedap!

Favourite month : december

Favourite breakfast : owhh jarang breakfast.jadi x tahu apa.heee


-Have you ever-

Broken a bone : yup.waktu dekat skolah menengah waktu tu form 2 tahun 2005 kot.Jari hantu retak waktu aq jatuh dlm kolam waktu perkemahan dekat JKR =.=" what the..

Been in a police car : nope

Fallen for a guy/girl in a short period of time : ya kot?

Swam in the ocean : yes.bru jak kemarin².

Broken someone's heart : errrr..aq pon x tahu..ada kot

Cried when someone died : mestilah.sedih lah

Saved e-mails :yahh

Been cheated on : yup


-What-

Your room look like : kemas n blue

What is right beside you : blanket

What is the last thing you ate : Kentucky Fried Chicken (KFC)


-Ever Had-

Chicken pox : pernah dan aq lah penyebar Chicken Pox dekat family aq.hahaha*ktwa bangga*

Sore throat : yup. n i kinda like 

Stitches : alhamdulillah x pernah :)

Broken nose : x mau aq!


-Do You-

Believe in love at first sight : Yah

Like picnics? : selalu sangat aq picnics ngan kwan2.ahakahaha


-Who-

Who did you last yell at? : my sister

Who was the last person you danced with? : kakak aku.kami sllu mnari.ahahah!

Who last made you smile? : x taw..sedih ada la


-Final Questions-

What are you listening to right now? : bunyi kipas syiling

What did you do today? : mcm²! tadi g kedai ngan kakak,lawat Ado' di hospital,cuci kain,mandu dan yg penting makan kepci!! ;D

Are you the oldest? :no, I am second oldest.

Indoors or outdoors? : Indoor.owh pemalasnya aku =.="


-Today did you-

Talk to someone you like? : nope :)

Sing? : hell yeah!

Talk to an ex? : bf xda,so ex pun x da la.haahahha

Miss someone ? : yup.miss some1..sometwo..somethree :D.but yes I do have miss some1.

Eat? :kenyang dah


-Last person who-

You talked to on the phone? : Ibna Nurwatul Padli@Bena adik Ildah Nahur

Made you cry? : emmm..aq lupa lah sapa

Went to the movies with? : emm..I think..emm..aik?aq dah lupa.makkk pelupanya aq!!! >.<

You went to the mall with? : my sister si Kakak,Kecik dan kwan kakak aq Anne

Who cheered you up? : Family,friends and of course my lovely Cats!


-Have you-

Been to Mexico? : opppp.tak pernah!

Been to USA? : awhhh soalan ni.tunggu aq da kerja n kawen la k,ahahkz! ;)

-Random-

Have a crush on someone? : emmmm..YUP :)

What books are you reading right now? : now? xda..klo bru² ni Mikhail karya RAM

Best feeling in the world : emm..bila perasaan gembira dan senang itu hadir dlam jiwa.chewah!

Future kids name? : Nurin Humaira,Marysa Lidiya,Auni Batrisyia,Harith Irfan dan banyak lagi.hahaha.
actually ambik dri Nama-nama Islam dlam FB.hihihi :P

Do you sleep with a stuffed animal? :nope.I even don't have 1 :(

What's under your bed? : nothing

Favourite sport(s) : zeropoint?

Favourite place :of course RUMAH!

Who do you really hate? : xda org aq benci.semua suka

Do you have a job? : x pernah

What time is it now? : 7.04 pm

15 kawan2 yang kena jwb tag nie


4.Eya
11.Tika




Thursday, December 30, 2010

pertemuan pendek dengan Juan

salam.apa kabar?
sory x dapat follow up kamu smua..line x cantek sangat,jadi x dpat la aq blogwalking n follow uols balik.sory..nnti line cantek aq terjah kamu semua k? heeee :D


kmrin kemarin.jenjalan g kedai.jenjalan beli brang.
mcm2 barang di beli......jalan dan jalan....aq jalan lagi....jalan punya jalan....
ada org teriak nma aq. "KIRA!!!!"  .mak oii.   aku trkejut.aq pandang kiri pandang knan,
xda sesiapa.aq pandang depan.aku nmpak JUAN!!!..Juan yg struggle teriak dri tingkap kereta proton dia...hahaha~okeh.n3 pendek akan di panjangkan. :P 


nmpk Juan dlm keta.Aq tnya.."sepa kwan ko?" Juan jwab "adik aku si Maso" ...
Juan merungut adik dia lama tul..berpeluh sda dia kata.haha.dan aq mmg nmpak dia brpeluh.hahaha.kesian Juan..berpeluh gila..bual² x lama gitu. aq mntak dri coz bnyak brg maw d beli.. aq ckp ''baik² jak ko yahh Juan..bye''..pastu aq babai dia.k siap.itu shaja pertemuan aq dan Juan.hahaha.bertemu d tepi jalan.nasib x d langgar kereta yg lalu lalang.HAHA.


Okeh Juan ni siapa?Juan ni nma sbenar Izuwan.eh betul ka aq eja tuh ya?nnti Juan nmpak n3 aq n dia saman plak aq.haha.Okeh Juan skrg dkt UTM.jauh dia blajar.apa² pown smoga bahagia n s2dy hard yah Juan!!ngiahahahaha..Juan kwan n saudara si Tika n Ildah..dorg sama² org Labuan.




okeh itu saja.x jugak pnjang sangat kn?kira pendek siiikittt n3 ni :P

Azali's Daughter: Did YOU know that ...

Azali's Daughter: Did YOU know that ...: "Did you know that, when u carry Quraan, Shaitan gets a headache.When you open it, he collapses.When he sees you reading it he faints.When yo..."

err..mna ni?

assalamualaikum semua :) wahhh agak lama x update blog yah.x jg lam cma last day xda update.Bz.jalan sana-sini.Beli brg kperluan kolej.alaa cuma sabun mandi,colgate,shampoo,brus ggi..a ahh tu jak.haha.pen,pensel aq mlas beli,sbb pen n pensel aq masih ada.jadi xnak la bazir duit beli baru..aisehhhh..


kali ni n3 aq pendek jew.ntahh kblakangan ni smangat ber'blogging' aq sda luntur atas sbb2 trtntu.ntah bila akan ada balik :( haiishhh..mls la mcm ni.aq maw smangat aq balik! :( mna ko pergi? HAHA.


and kpada yg minta kena 'follow back' nnti sya follow k,thanks koz follow blog yg ntah apa2 ni :) skrg bz gila.erkk..bukan bz gilak jg..cuma aq yg mmbzkan dri aq sbb smngt yg dah luntur ni.
maybe nnti lpas balik UiTM baru ada balik.mana bah semangat aq ni..mna ko trbang??errr mna ni?




Kepada ZAhariah.HAHA.gud luck test JPJ geng! u can do it! ;)
amacm novel??best ka?habis jg ko bca?hehehehe ;D 

Tuesday, December 28, 2010

sunburn?

muka merah,muka rasa panas.mcm maw terjun dlm kolam ais ja la.aigooo.ek,lpa maw ckap salam.assalamualaikum.. :) 
owke, y muka aku panas?sbb tadi or kemarin lah kn sbb now sda jam 1.47 am,aq serta kawan²
ku pegi sambut befday dekat tepi pantai.ahaa.


sangat best.apa yg best? tentunya                ...makan!
owh kuatnya aq makan.biar la perut aq jga bha.hehe.asal kenyang,hati suka,ehem² merana.
nak share pict,tapi blum masuk lappy.heeee.
apa² pon tadik aq curi² mandi laut.omaigaadd!.haha.pastu aq balik rmh diam².if dorg tnya baru jawab aq mandi ka x.sekali mama aq tanya.aq ngaku la.haha ^_^ nasib mama aq mara sikit jew. err..sbb da lama x mandi laut,sungai..oooo lama sangat juga aq x mandi sungai..=.="


jdi skarang muka memerah + cute gitu (perasan,baling ngan batu kang muka tu baru aq tahu) =.='
uweekkkk*muntah
ha!ni la sbb x pandai pakai losyen sunburn.bibir pun rasa mcm panas² jgak.
knp asal pegi laut walaupun kena angin² laut ja,muka dah merah? mcm last week aq gi laut jgak..aq x mandi pun mcm kemarin.muka ttp merah..eran gua.eh,biar la..hee.


apa²  pun korang jgan x pakai sunburn cam aq ni yg ingt kulit muka semacam kebal ja,padahal x.hihuhooo :D pakai jgn x pakai ^_~












subhanallah
inilah encik matahari
matahari itu warna oren.
matahari itu bulat.
matahari itu warna merah.
matahari itu sangat panas.
matahari itu sangat cantek.
dan cahaya matahati matahari tlh mmbakar muka aku ;p
(cuba pronouncekn mcm bunyik2 budak tadika?kan comel...hahaa ^^,)

The Tourist(2010)



owhh,salam n morning uols :) sehat?baiklah.bgusla if sihat.
okehh.mcm tajuk entry tuh 'The Tourist'.owhh menn..aq x sabar tunggu movie ni.asal tgok dekat iklan tv.x sabar2..ckp dlam hati  cepat la ko kuar..cepat la ko kuar.sbb aq x sabar nak tonton filem ni!

why??sbb aq minat gila ngan Johnny Depp ni.serius...aigoo..aigooo..
jadi tuh la sbb aq x sabar g cinema layan cita ni.heee.klo aq,jenis yg lagi layan movie 
org putih,sbb best la jalan citanya.hahah.klo watak superhero pon real ja.x mcm....ehem²
punya hero. ehem² lagi sekali.hehe.

Emm.x taw la if cita ni best ka x.yg penting nnti kita lyan dulu.mna taw best sbb pelakon dia yg hangat-hangit semua.yg top gitu.Johnny Depp n Aunty Angelina Jolie.okehh jom layan trailer.nnti sama2 kita tgok dekat panggung ^_^   

tidak sabar rasanya balik UiTm ^_^ sbb bole p panggung. :)





Monday, December 27, 2010

Ingin Tahu Tentang wanita??

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak
menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling
dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu
putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.
7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati, tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu
tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin
menganggap dia sorang kawan, cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan
tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan
respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi sebaik saja ganggang diletakkan, dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit, semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita. Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita, cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak
keluar, tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu, teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri!!


18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya
kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis, cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar, benda pertama yang dicari
oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian
barulah dirinya sendiri.


21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang
dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan ‘Hi’ sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.


25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa
sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya (hadiah, bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka
dan baik terhadapnya. So, kalau nak memikat wanita pandai-pandailah…

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu
hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.




p/s:hahaha..inilahh wanitaa ^_^..adakah gadis dan wanita sama?owh sama jew la..keke

Hepi Bufday ;)

Assalamualaikum semua..wuuhuu
owkehh
today maw gi pekan.beli2 barang koz maw sambut 1 of my besties bufday.
sepa dia?Tika ....hehehehe..
sya ni mmg ska wish bfday org.paling best if kita yg jadi org pertama.
hakhakhakk(rsa bangga d situ)
pastu plan hari ni konon sambut dekat pantai.(advance woo)
selain tika,hari ni pon kwan aq Ilzan befday.
sepa x knal Ilzan?angkat jari tlunjuk!! 
budak kg bunga tue..hi3.
k la..out dulu k
jgan x sarapan.sarapan itu perlu.ngeeeee ;D

last sekali
http://www.emocutez.com

hepi bufday for both of you!!!! ^^

Sunday, December 26, 2010

^.^da buat persiapan buka skola ni?

Assalamualaikum


waahh.xlama lagi bukak sekolah..klo bagi org cam saya,x lama lagi kelas mula. jadi klo mereka yg keja tu,jangan plak join sekali kata 'kelas maw mula' sbb korang kn da xda kelas lagi..keja dah..muahihuhaaa XD dan semestinya yg paling exited sekali pastilah adik2 yg ingin sahaja memasuki ke alam skolah menengah.erkk,korang excited ka juga??memandai jew aku.puiipuiii


okeh kejap aq kejap saya..aishh.haha.biarla..my style ;) okeh semua org da wat persiapan kew?pensel2 baru semua pen2 baru semua dah beli? dann yg paling penting buku sda beli kew?
hahaha.benda2 ni semua buat pengetahuan aq belum beli lahh ^^, ntah.aq mlas nak gerak kaki ni pegi mmbeli2 barang2 nih. sebenarnya stock sem lalu masi ada lagi..jdi x maw la aq beli pen2 lagi..jimat-cermat...selagi masi ada dakwat xyah beli..biar jak sampai habis dakwat
pastu terkinja2 pinjam pen org lain!hahaa


Buku aq lom beli.matilah klo xda buku..klo xda alamat conteng dkat tudung la aq nnti..aiyoooooo..hahaha.buku penting kena beli jugak! ^^, 
sabun cuci,sabun mandi,shampoo semua n keperluan diri kena beli.nnti x mandi aq dekat UiTM tuh.palis2!haha.apa2 pown buatla persediaan awal2 k semua.heeee :D


Sebut sal UiTM.wahh..aku da tolak twaran tuh.Tawaran?yahh tawaran dekat UiTM Dungun Terengganu dlam BM222.finance.sbb?ermm..aq nyatakan 1 jew la k?sbnarnya bnyak..tpi bg 1 jew.heheee..
http://www.emocutez.comsebab x disediakan tempat tinggal/penginapan..haha.benda ni patutnya urus dri dulu lagi.
fuhhh..xkan aq nak tinggal rmh kawan.hahaha~kwan dekat seberang sana pown xda,kn bagus if ada kawan yg bagi pinjam rumah free  ^___~ plishhhh plishhhhh?? puuii.gedik2 kejap*
nanti nanesss x berair mata aq if xda tempat tinggal.tinggal tepi pantai jew la sambil mkan2 lekor.hehe.ada sesiapa nak belanja lekor terengganu tak???^^


owkehh cukup.mesti korang tgok bola ni kn?haha.Go Malaysia~~~saya sokong kamoo dari jauuhhh hiihihttp://www.emocutez.com









got to go

salam semua.hari ni hari malas.tapi ku gagahi jugak kaki ni,ehh bukan kaki,tangan tuk potpetpotpet dekat blog ni.hehehe :D *merepek




hari dah petang,truss tringat dekat Eya dan Edut..dua2 saudara aq..hahaha.bagi pinjam novel.da janji ngan dorg hari tu,maw kasi pinjam nobel.jadi pandai janji pandai2 la tunaikan.
pandai cakap pandai2 la maw ikut..jgan ckp jak tahu,tapi wat jugak..-___-" jadi kenaah aq jalan-jalan pegi kg.Pangkalan Abai ni utk mengabaikan babaikan novel ksyangan aq..hek3




hahaa(ktwa tba-tba)~paling x suka la aq org tahu ckp jak.tapi sendri buat.haha. 1 contoh..ada kwan aq dekat skola lama dulu.well pengawas lah kn..pengawas asrama..hohoo..dulu dekat skolah,di larang kawin kapel-kapel api ni.HARAM!kena nanti olehh cikgu kami cikGu Hamzah.hahaha.
pernah dulu senior kami kna kasi kawin dekat perhimpunan.hahaha!lawakk!! dua-dua aq kenal.
yg pempuan tuh bekas kwan aq dekat skola dulu,cuma dia mcm umur kakak aq,tua setahun.Di pendekkan kisah.mereka di kahwinkan olok2(ni cerita senior dekat aq,aq hanya mampu terbahak-bahak mndengar crta)
okeh2 cerita si folan ni balik.dia bagi cerita2 dekat kami d depan semua if ada perhimpunan asrama ka..siap kata..jgan kapel2..hahaha~sekali dia??owkehh no komen lahh..taw2 la..tahu ckp jak..haha..sejak hari 2..mcm aq x suka la ngan dia ni..ish..perna jgak dia ksi nangis aq dlu dekat klas.agak2 la sister if hantak2 meja.bidak bahh perangai bg2 tuhh.apa ko ingt ko sangat kuat la hantak2 meja?aq x pernah hantak2 meja.ko seja...dan kami hanya mampu nelihat kehairanan ngan sikapmu wahai si dot dot...hehehe






okehh tue jak la.haha.apa2 pun yg kita lakukan,mestilah disertai dengan niat yg betul.
dan berpegang dengan kata2..kan lebih baik?hihihi..




ok  GOT TO GO

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...