Sunday, January 9, 2011

siapa ada adik? :]



salam semua.semoga sihat sentiasa.
terutamanya awak awak dan awak ;]
aq shari lepas sakit kpla.ntah knp.
tadi petang sempat gi aku ambik adik aku Kecik@Shahirah nmanya dekat Mayang Sari
(sebuah restoran atas bukit di pekan Kota Belud)
dorang ada reunion dengan kwan²nya waktu skola rendah dulu atas arahan
 big boss@bapa aku.heee..wah bestnya dia :]


owh,BTW kemarin gi aq maw pos menatang ni.tapi x sempat sbb sedang struggle baca Lara Rindu.Best..hehehe :D

then,petang lagi jam 5,hantar adik aku lagi sorang si Abang pegi skolah lama aku.
SMKA.Tun Said.Mama aq suru hantar.Jadi hantar la.Eran jgak aq mama aq bagi kebenaran
pandu keta.slalunya manada mama aku suru aku pandu,sbb aq xda lesen.kali ni bole plak.maybe dia da penat sangat kn.jadi berehat la mama :] mama aq perlu rehat bnyak,
sbb mama aq ada sakit.jadi msti berehat bnyak.

Pastu aku balik rumah la kn.apalagi?hee.adik aku yg Adik nma dia join sekaki sbnarnya
hantar adik ku si Abang.Aku sayang adik ku sorang ni.serius.
Adik aku sorang ni kecik badan dia.X kuat makan.Ha ahh,aku maw crta sal dia la ni sbnarnya.
heee..klo korang bosan,xpa laa.x paksa pun baca kisah adik aku ni.

Adik aku ni masi kecik.mama aku x suru dia skola asrama.
skolah biasa ja dia.di SMK.PEKAN II.Dia sebenarnya maw sangat masuk skola yg kakak n abang dia masuk,skola lama aku.Sampai nangis² dia x dapat skolah tuh.Tapi apa bole buatkn?dah x dpat masuk.redo ja la dik.NNti blajar brsungguh² k,jgan jalan jak p rumah Apat,main² sana..hihihi.sbb knp dia x d suru jg skola asrama ole mamaku?sbb dia mcm blum pandai berdikari lagi.BUT hari ni aku gembira sampai maw menangis plak T__T
(tulis n3 ni pun aq sedih,tringt adik aq smbil lyan lagu Hindustan yg sayu)
Adik ku da ada perubahan.ALHAMDULILLAH.T_T syukur ya Allah :]

Adik aku ni memang di otak dia main² ja.Tapi pandai juga kdang² belajar.Budak² la katakan.ingat main ja.Tadi aku dengar khabar gembira dri mama aq.
Mama aku crta,adik aku da pandai solat!haa?aku pun terkejut mulanya.
then aku gmbira,mgkin dah sampai hidayah Allah kat dia spaya solat.dulu dia malas.
skarang dia ingt sendri da kewajiban solat tuh.Dulu main jak taw.Skrg Alhamdulillah.sendiri maw ingt :]

Pastu,tadi..aq terkejut lagi.2 la plak kejutan dri adik aku ni.Adik aku cuci kain!
dulu..perghhhh =.=" spender sndiri pun,sentuh pun dia GELI.
apakah adik aku ni.Sekali tadi dia CUCI KAIN.?wattt? aq yg x pernah² nmpak dia cuci kain,ternmpak n terkejut la aku.ni la first tym dia cuci kain.Kakak mana x gmbira nmpak perubahan adik dia?semua kakak gembira.lain la kn klo ada kakak mcm Cinderella tuh
yg dengki ja tahu~pelik yahh Kakak² Cinderella =.='
wahhh aku gembira ngan adik aku.Yalah..antara kami semua dia yg kena jaga btul.
makan kami sediakan, ahh mcm² la adik aku bongsu ni.

Dia cerewet bab² makan.Yg ada sayur or bawang dia x makan.=.=
padan la ngan dia.X pandai besar² badan dia.mantain g2 jak.kecik x pandai pun berisi².
sbb dia cma makan ayam,ikan,daging,sosej,nugget.
Tapi alhamdulillah,adikku ni pandai plak makan buah~berbanding adik aku si Abang yg 1 haram pun buah-buahan dia x pandai makan.kecuali pisang jak dia pandai makan.=.="
tuh la sbb adik aku ni,x sesuai skola asrama.Makan.memilih.harap² suatu hari nnti ko pandai makan la yah adik?hehehe..


harap2 adik aku mmbesar dengan baik.semua org syang adiknya kn?
heee..lain la if xda adik tuhh. xpa..ambik ja adik angkat banyak2 bru puas kn?smpai x terjaga semua. :D ada jg yg sampai ter'angkat'
aku x tahu la org smpai mcmana bole jadi camtu. =.='



























Sayang adik aku.


.
.
.
.
.
.
.
.
.

paipaiiii semua :D have a nice day.
kpd yg bagi award tuh.nnti sya ambik k lepas sampai dekat UiTM KK.
Almaklum,skrg Kira dekat rumah..bnyak keja maw wat skit sni.
wassalam













2 orang baik hati:

Woofer Storm said...

entry bagus ni ,kat bawah tu lagi yg paling bgus..congrat^^

Cik Kira said...

@Woofer Storm

haaa apa yg bgus?(serius x tahu)

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...