Sunday, January 23, 2011

Lepas tgan kaki plak?

:This is a short entry:


Macam2 aku wat hari nih.Semalam gi Pusat Islam.
Pagi gi 1B.Keluar ngan gurls n karoke :p
Masuk bilik,tgok jari kaki da + parah.+ sakit.
Tapi itu semua ujian.Kena tabah. :D






hey wanna visit my 2nd blog??


Yes / No :DD

Thursday, January 20, 2011

Karena Hati Bicara

Salam Lagu nih BEST!









mengharungi samudera mahligai nan suci
penuh gelombang silih berganti
semua adalah ujian penguat cinta
bila hati bicara
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
* terkadang tak perlu terucap kata-kata
untuk selami dalamnya hatimu
susah senangmu jadi bagian hidupku
karena hati bicara

reff:
tatap manja matamu kisahkan berjuta cerita
hadirmu di hidupku memberikan berjuta makna
karunia Illahi mempersatukan dua hati
ku rasa yang kau rasa karena hati bicara

repeat *
repeat reff [3x]

ku rasa yang kau rasa karena hati bicara

Monday, January 10, 2011

Baru habis kelas ;)




Salam smua.Pagi² da ribut pasal AJL.bahh tahniah ya kpd yg berjaya :]
ehhh aq baru habis klas ni. dtg asrama trus gi makan dekat kafe. Then balik bilik on9 la.pa lagi.tgok itu..tgok ini..baca blog korang.Petang ni aq da kelas lagi.Kelas Arab.
Alhamdulillah,nasib aq ikut klas Arab,bukan kata sng..tapi alhamdulillah boleh.Dulu aq 
cadang² maw ambik klas Mandarin konon.Sekali tgok,susahh wehh..taw la konon dulu aq syok sangat layan drama Taiwan cth Prince Turn to Frog dan My Lucky Star.
Sbb gila layan benda² ni lahh aq kononnya maw sangat belajar Mandarin.
Alhamdulillah,last² aq tukar pikiran ambik Arab.Ambik benda yg ada basic lagi bagus kn?



k out.baca novel :]



Eren : Takkan Pisah

sayang aku ingin berbicara kepadamu
tentang apa yang tengah aku rasakan
ada apa, ada apa katakanlah semuanya
ku kan dengarkan duhai cintaku

bila nanti orang tuamu meridhoi dengan
apa yang ku rasakan padamu
semua orang tua ingin yang terbaik untuk anaknya
begitu pun orang tuaku

kau takkan tinggalkanku
takkan pernah, sayangku
janjimu janjiku untukmu

reff:
takkan ada yang pisahkan kita
sekali pun kau telah tiada
akan ku pastikan
ku kan memeluk menciummu di surga

jangan kau pergi tinggalkan aku
bawa aku ke mana kau mau
janji ku padamu
jiwa dan ragaku mati pun ku mau

repeat reff



p/s:jom layan lagu ni kejap.Best kn?
rum8 aku yg pasang2 lagu ni..jadi pndengaran halwa telinga aku saban waktu.
aicehhh,saban waktu ka Myen?hihi

.
.
.
k kali ni betul2 out lah ni.k daaaa.
maw mmbaca novel tertunggak.ada 3 lagi..fuhhhhh~*mengeluh.




HAVE A NICE DAY UOLS!




p/s:lagu di buang koz maw masukkan lagu lain ^^,


Sunday, January 9, 2011

Alahai AJL :]

Salam.alahaii AJL.hai semua~ skrg tgah tgok AJL.Niat di hati ingin habiskan baca Lara Rindu.
pergghhhh~tergendala sbb tgok AJL ni.=.="
Lara Rindu best.Gi beli yahh ^_^
Owh AJL,pembukaannya best.menimbulkan nostalgia d hati gitu.Trus terimbau waktu kecik² dulu..lagu Nash n Francisca Peter.Memang fevret *thumbs up! ~.~ kadang² mcm maw nangis dengar.hahaha.apa lah kan. 
tengok AJL ni.Pandai aku bengang sebenarnya. Ya lahh,pengacara potpett lama sangat.
IKlan TV3 plak..waaaahhh...sampai 5 minit!! sempat gi cuci kain tunggu² habes iklan.

Tadi Adira cun la.HAHA. lepas Adira aku tunggu Stacy plak.
Go artis Sabah!Agak² sepa yg menang AJL kali ni yahh?
harap² keputusannya nanti memuaskan hati semua.Mean here,mmg patut lahh menang! 
heheeee


oitttt,tba² aq teringat seseorang! :] trus lara rindu.hahah~tajuk novel.
Lara Rindu,mengisahkan si Tia yg tiba² kawin ekspress ngan abang best friend forever
dia si Chinta.Walhal,x pernah kenal pun ngan abang si Chinta ni.Nama pun x tahu.
Just tahu nama dia 'Abang' ja sbb Chinta sllu panggil abng'y Abang.Nama abang Chinta Najwan.lepas tuhh kan....sbb 1 kejadian,Tia lari...jengg jenggg jenggggg~
lepas tuh kannn...oppppppp! x maw cerita lagi. Nnti korang beli lahh.Baru tahu crta strusnya ^_^



kata pengacara AJL tadi: may the best song win :}

Facebook Maw Di TUTUP?!

PALO ALTO, CA –Mark Zuckerberg announced that Facebook will be shut down in March. Managing the site has become too stressful.
“Facebook has gotten out of control,” said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, “and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”
Zuckerberg went on to explain that starting March 15th, users will no longer be able to access their Facebook accounts.

“After March 15th the whole website shuts down,” said Avrat Humarthi, Vice President of Technical Affairs at Facebook. “So if you ever want to see your pictures again, I recommend you take them off the internet. You won’t be able to get them back once Facebook goes out of business.”
Zuckerberg said that the decision to shut down Facebook was difficult, but that he does not think people will be upset.

“I personally don’t think it’s a big deal,” he said in a private phone interview. “And to be honest, I think it’s for the better. Without Facebook, people will have to go outside and make real friends. That’s always a good thing.”

Some Facebook users were furious upon hearing the shocking news.
“What am I going to do without Facebook?” said Denise Bradshaw, a high school student from Indiana. “My life revolves around it. I’m on Facebook at least 10 hours a day. Now what am I going to do with all that free time?”
However, parents across the country have been experiencing a long anticipated sense of relief.

“I’m glad the Facebook nightmare is over,” said Jon Guttari, a single parent from Detroit. “Now my teenager’s face won’t be glued to a computer screen all day. Maybe I can even have a conversation with her.”
Those in the financial circuit are criticizing Zuckerberg for walking away from a multibillion dollar franchise. Facebook is currently ranked as one of the wealthiest businesses in the world, with economists estimating its value at around 7.9 billion.

But Zuckerberg remains unruffled by these accusations. He says he will stand by his decision to give Facebook the axe.
“I don’t care about the money,” said Zuckerberg. “I just want my old life back.”
The Facebook Corporation suggests that users remove all of their personal information from the website before March 15th. After that date, all photos, notes, links, and videos will be permanently erased.


SUMBER: CUBIT SINI





ehem² wahhhh!!Facebook da maw tutup yahh?  hmnnn..its ok..x juga risau sangat..kan Malaysia ada MyFriends2u?? MyFriends2u ala² facebook jgak.alahh x perlu rsau smpai nak bunuh dri kaa..owhh tidak! so ini la peluang bagus tuk gunakan barangan Malaysia.Eh,ngam ka ayat aq tuh? buat² ngam ja la.hehee...JADI,JOM KITA SEMUA wat ACCOUNT dekat MYFRIENDS2U!!       pstttt~sekali FB dah xda,korang rasa pemilik Myfriends2u terkejut tak?sbb ramai dah berpindah ke sana..wawawawa..itu pon kalau ada la.hahaha~klo xda kosong ja la myfriends2u tuhhh.Aq dah ada akaun kat sana.Lama dah.Tapi jarang usik.Sbb x ramai kawan berminat maw wat account kat sana.Dorang semua lagi prefer FB. So if betulla FB da maw tutup, apakata..add la aku kat MYFRIENDS2u!! ^__________^ heheh xpaya malu2..aku approve ja.ahaha(promote nmpak =.=') k dadaaa semua.






Gunalah Barangan Buatan Malaysia

siapa ada adik? :]



salam semua.semoga sihat sentiasa.
terutamanya awak awak dan awak ;]
aq shari lepas sakit kpla.ntah knp.
tadi petang sempat gi aku ambik adik aku Kecik@Shahirah nmanya dekat Mayang Sari
(sebuah restoran atas bukit di pekan Kota Belud)
dorang ada reunion dengan kwan²nya waktu skola rendah dulu atas arahan
 big boss@bapa aku.heee..wah bestnya dia :]


owh,BTW kemarin gi aq maw pos menatang ni.tapi x sempat sbb sedang struggle baca Lara Rindu.Best..hehehe :D

then,petang lagi jam 5,hantar adik aku lagi sorang si Abang pegi skolah lama aku.
SMKA.Tun Said.Mama aq suru hantar.Jadi hantar la.Eran jgak aq mama aq bagi kebenaran
pandu keta.slalunya manada mama aku suru aku pandu,sbb aq xda lesen.kali ni bole plak.maybe dia da penat sangat kn.jadi berehat la mama :] mama aq perlu rehat bnyak,
sbb mama aq ada sakit.jadi msti berehat bnyak.

Pastu aku balik rumah la kn.apalagi?hee.adik aku yg Adik nma dia join sekaki sbnarnya
hantar adik ku si Abang.Aku sayang adik ku sorang ni.serius.
Adik aku sorang ni kecik badan dia.X kuat makan.Ha ahh,aku maw crta sal dia la ni sbnarnya.
heee..klo korang bosan,xpa laa.x paksa pun baca kisah adik aku ni.

Adik aku ni masi kecik.mama aku x suru dia skola asrama.
skolah biasa ja dia.di SMK.PEKAN II.Dia sebenarnya maw sangat masuk skola yg kakak n abang dia masuk,skola lama aku.Sampai nangis² dia x dapat skolah tuh.Tapi apa bole buatkn?dah x dpat masuk.redo ja la dik.NNti blajar brsungguh² k,jgan jalan jak p rumah Apat,main² sana..hihihi.sbb knp dia x d suru jg skola asrama ole mamaku?sbb dia mcm blum pandai berdikari lagi.BUT hari ni aku gembira sampai maw menangis plak T__T
(tulis n3 ni pun aq sedih,tringt adik aq smbil lyan lagu Hindustan yg sayu)
Adik ku da ada perubahan.ALHAMDULILLAH.T_T syukur ya Allah :]

Adik aku ni memang di otak dia main² ja.Tapi pandai juga kdang² belajar.Budak² la katakan.ingat main ja.Tadi aku dengar khabar gembira dri mama aq.
Mama aku crta,adik aku da pandai solat!haa?aku pun terkejut mulanya.
then aku gmbira,mgkin dah sampai hidayah Allah kat dia spaya solat.dulu dia malas.
skarang dia ingt sendri da kewajiban solat tuh.Dulu main jak taw.Skrg Alhamdulillah.sendiri maw ingt :]

Pastu,tadi..aq terkejut lagi.2 la plak kejutan dri adik aku ni.Adik aku cuci kain!
dulu..perghhhh =.=" spender sndiri pun,sentuh pun dia GELI.
apakah adik aku ni.Sekali tadi dia CUCI KAIN.?wattt? aq yg x pernah² nmpak dia cuci kain,ternmpak n terkejut la aku.ni la first tym dia cuci kain.Kakak mana x gmbira nmpak perubahan adik dia?semua kakak gembira.lain la kn klo ada kakak mcm Cinderella tuh
yg dengki ja tahu~pelik yahh Kakak² Cinderella =.='
wahhh aku gembira ngan adik aku.Yalah..antara kami semua dia yg kena jaga btul.
makan kami sediakan, ahh mcm² la adik aku bongsu ni.

Dia cerewet bab² makan.Yg ada sayur or bawang dia x makan.=.=
padan la ngan dia.X pandai besar² badan dia.mantain g2 jak.kecik x pandai pun berisi².
sbb dia cma makan ayam,ikan,daging,sosej,nugget.
Tapi alhamdulillah,adikku ni pandai plak makan buah~berbanding adik aku si Abang yg 1 haram pun buah-buahan dia x pandai makan.kecuali pisang jak dia pandai makan.=.="
tuh la sbb adik aku ni,x sesuai skola asrama.Makan.memilih.harap² suatu hari nnti ko pandai makan la yah adik?hehehe..


harap2 adik aku mmbesar dengan baik.semua org syang adiknya kn?
heee..lain la if xda adik tuhh. xpa..ambik ja adik angkat banyak2 bru puas kn?smpai x terjaga semua. :D ada jg yg sampai ter'angkat'
aku x tahu la org smpai mcmana bole jadi camtu. =.='



























Sayang adik aku.


.
.
.
.
.
.
.
.
.

paipaiiii semua :D have a nice day.
kpd yg bagi award tuh.nnti sya ambik k lepas sampai dekat UiTM KK.
Almaklum,skrg Kira dekat rumah..bnyak keja maw wat skit sni.
wassalam













Saturday, January 8, 2011

Emoticon dekat post :]





Salam semua.Tadi ada saudari tanya amcm maw wat emoticon dekat post.Saudari Sofea.
Jom kwan² kita follow blog dia reramai ^_^ barulah meriah dunia blogger ni :]http://www.emocutez.com
jadi dengan berbesar hatinya sya share tips tuk ni :]
Dulu pun aku mana la tahu maw simpan² emoticon dekat post nih.sumpah! kawan aku yg gtaw.si Awin :D cikgu pernah pesan,ilmu jgan simpan sorang². 
x bagus kedekut ilmu.heheh ;]


ok,let start beybeh :D

FIRST
pegi mana2 image hosting ka,contoh Photobucket 
or MyeMo n yg sya sllu guna emocutez.paling best! ^_^

SECOND
p klik mana² emoticons yg berkenan dekat hati,then copy HTML CODES

THIRD
PASTE dekat ruang post nih.
ada kn dkt ats knn ruang post nih dia kata 'Edit HTML' n 'COMPOSE'?
tkan edit HTML then compose tuk nmpak gmbr yg kna paste.hehee

errr..pham kew?klo x paham comment jew dkt sni :]






okehh dadaaaa semua.syg kamu ;)





yeay! aku balik rumah :D

assalamualaikum..kum apa kum bet,bet apa?bet mennn~^_^


yeay~hari ni aq balik kg.yahuuu~trasa lama aq x balik kg! 5 hari sudahhh :(
http://www.emocutez.comhihi..crta sal blog ni,mcm² aku baca~ada yg crta semasa,cerita orang tua rogol anak jiran lahh,tulis sal dri sndri,mgkin x sdar,dan itu membuatkan aku tergelak² dlam bilik sendiri².aahhahahhaha~~!!!


lalala~~ hari ni aq balik rumah..mama aq yang ambik.


Tadi pagi UiTM adakan aktiviti senam robek,wahh bagus jg kn?ilang jgak lemak yg betimbun dlm badan aku ni.heee.yeahh~ada kot pluang kurus! :P hahaa~ bukannya apa,klo dkat uitm ni kenalah rajin ambik kupon,tuk dapat asrama next sem.Jadi aq kena la sungguh2 n ikut aktiviti yg uitm anjurkan..yeah~haha~


k maw mandi dulu. nih da hangit berpeluh sempat g aku on9 yahh~mklm la,aq suka sem ni n sem lalu kos blik aku ada wireless,jadi bole la aq update blog aq slalu.muahah~ k dadaaa uols
muahhh!! >.< syg kamu!


http://www.emocutez.com
yeayy!!!mlompat kegembiraan.




psttttt~entry ni xda berkaitan ngan hidup dan yg mati :)

Thursday, January 6, 2011

Mengukir Bahagia :]

hello.eaaa oooooo..(bunyik teletubis)
aq Tinky Winky ok?heee
tadi aq jenjalan.eh bukan jenjalan sbnarnya..aq g temankan kwan aq shoping d 
samping shopping sedikit barang keperluan.apa tuh?aku beli foot wear bahh..
sbb slama ni aku g kelas gna slipar tandas aq ja.hahhh?terkejut?
x percayaa??? percayalah! :D aq ni p kelas mmg pakai apa ja yg aq nmpak.
so skrg ni da beli baru.aq pakai yg baru la biar pown x seberapa(merendah dri) 


aku kuar g KK tuk beli Novel sebenarnya.
tapi novel yg aq cari² x jumpa pun.
penat aq pusing² sampai kaki lenguh.kompom ar dah lupus kot bahh buku novel tuh.
novel apa? tentulah novel yg aq story dkt previous n3 aku Andai Itu Takdirnya
tidak juga aku jumpa².jadi aq frust. n pegi beli novel lain.
then aq jumpa nihhh~tadaaaaaa!!! :D




sepa tulis novel ni? eee x kenal?
sepa yg baca Berbunga Kasih tuh.kenal lah tuh.aku mmg tabik spring ngan
gaya penulisan Hani Fazuha.best. aq pun gila²-suka-baca
penulisan dia.HAHA!kali ni aq jumpa buku dia. so jangan lepas peluang.
nnti if kamu samua trtarik bahh apalagi..beli la k?
lalalala~~

jom tgok sinoppppppsiiiisssss :]



BUKAN kehendak Natasya menerima Zahim, tetapi itulah tanda pengorbanannya sebagai seorang anak. Perginya Zahim tanpa sepatah kata juga bukan pintanya, tetapi itulah hidup yang ditakdirkan ke atasnya. Bagi Natasya, andai takdir memisahkan mereka, takdir jugalah yang bakal menemukan mereka kembali. Jika diberi peluang meminta, akan dipinta agar mereka tidak dipertemukan lagi buat selama-lamanya. Mengapa perlu ada pertemuan lagi di saat hati sudah hampir merelakan perpisahan? “Rasanya, ikatan ni langsung tak bererti buat kita berdua. Jalan yang terbaik, putuskan saja.”
Namun, takdir ALLAH tiada siapa yang dapat menduga. Kerana pengorbanan juga, sekali lagi dia terpaksa menerima Zahim kembali, tapi di saat dia mula mengecap rasa bahagia bersama, sekali lagi kepercayaannya dikhianati tanpa belas. Apakah semua pengorbanannya selama ini tidak memberi apa-apa makna pada Zahim? Lantas, apa sebenarnya yang dia mahukan? Kalau bahagia seorang suami bukan pada isteri, di mana letaknya bahagia itu?
Peliknya cinta... walau dilukai berkali-kali, hati masih mampu menyayangi. Sekalipun parut kelukaan itu mencacatkan, namun cinta di hati hanya akan berhenti bila nyawa dan roh diangkat ke langit. Dia percaya; “Isteri yang baik akan menerima suami seadanya. Isteri yang solehah akan mengikut kemahuan serta kehendak suami setulusnya dan isteri yang sempurna akan sentiasa cuba menyempurnakan diri sendiri demi kebahagiaan suaminya.”




sekarang buku ni dekat Manda.aku bagi dia baca dulu.sbnrnya ada 1lagi novel aq beli..errr..aq lpa tajuknya.aq pun x sabar baca lahh.kamu semua da baca blom?best kew?heee

26 Episod Gosip :]

aha~haii~mcm n3 yg lalu aq ada crtakan kawan aq bagi hadiah novel dekat aku sempena hari jadi aku yang ke-19 tapi hadiah ni dia bagi baru ja kemarin waktu kitaorg g Harris tuk beli novel rupanya dia bagi aku hadiah wahhh sungguh terkejut aku apa² pun sungguh terkejut aku dia memberi aku novel.* fuhhhh~akhirnya sampai ke titik noktah juga ayat aku yg xda koma tuh kn?fuhhh. heee


ni novel tuh.saja maw share ngan korang.rum8 aku kata best.sbb dia yg baca dulu buku tue.weee..thank u nurul! ^^ i sayang kaw..ahahha~ n i sayang amanda(masuk jg yahh kwan aq sorg nih,x ketinggalan punya) ahhaha


novel ni di publish oleh Jemari Seni .frankly speaking,aq 1st time dengar sal Jemari Seni ni sbb x minat sangat buku² novel keluaranyya.(jgan marah ya Jemari Seni ~_~") aq cuma minat buku keluaran Alaf21,Prima,Kaki Novel.haa 3 tu jew sbb best² semua.tapi org kata sllu
'don't judge a book by it's cover' right?? luaran nmpak mcm x best tapi best sbnarnya~waahh x sabar aq baca 26 episod gosip nih.hihihih.


apa² pun thank u nurul yahhh.susa² ja :]


weeee~pusing² guling²




ni haaa novel tuhhh ;]


wahhh.x sabar aq mmbacanya!! ^^

Tolong boleh??






hai semua! nak mintak tolong bolehh?kepada yag sudi lah :] ini sangat² mintak tolong \^0^/
hehehe..bole tolong follow blog nihh tak??

sebenarnya nih assignment dorg..sepa dapat follower banyak,dapat markah lebih.hee
jadi jom lahh tolong kwan saya ni..dorang nihh student dekat KUIS.
ambik course Pendidikan dekat sana.
sepa² yg sudi..tolong² la follow yahh?x paksa pown...hehehe :D

Jom ringankan jari n help them ^.^

tolong menolong amalan mulia :D




Wednesday, January 5, 2011

molekul air zam-zam :]





salam readers.heee..
eh,ada ka readers aq ni? 
heee.Klo ada..mmg aq sayang sama kamu ^^


Hari ni ja,ada 3 kelas aq kna dtang.aku gagahkan juga dri g kelas
mula² jam 8-10am pastu 2-4pm then 4-6pm
fuhhhhh~mmg full kelas aq woo.x taw la if klas ada lagi jam 10-12pm pda hari ni.
kering + kurus aq nanti! hihihi

Antara semua klas yg aku attend hari ni cuma klas Arab aku minat.
Best.Aku suka Ustaz yg mengajar ni.Bukan cinta ok?suka cara dia
mnyampaikan plajaran n cerita.lawak + SANGAT berguna cerita dia smua.
wahhh.sampai terkesan d hati kata² dia.hehehe :D
pun bolehhh~~kan Dian??hahha~
hari ni ustaz tu xda mengajar.
cerita jak banyak.tuh yg best tuh.

huhhh sebanarnya aku tgah bosa ni,tuh la post pasal klas aq
apa² pown sory kpd smua la if entry aku ni mmbosankan..hmnn ~_~"


Owh ada 1 ustaz cerita. tentang molekul air zam-zam.
jom tengok?

*ini gambar molekul air zam-zam.Subhanallah..cantikkan?
besarnya kekuasaan Allah :]





Jadi klo kita mau yg indah² masuk dalam badan kita yahh kawan²..
lafazkanlah/hembuskanlah ke dlm air yg kita minum 
'Bismillahirrohmanirrohim'  ataw apa² ayat yg membwa maksud yg baik
nescaya molekul air itu akan menjadi indah berkilau-kilauan 
dan seperti berian dan memberi kebaikan kpd dri kita.
ini betul² ok bukan rekaan ni.Mula² ustaz Arsyad crta kat klas tadi.
tapi dia lpa print gmbar tuhh.
then aku kurik² la di En Google.Alhamdulillah..akhirnya aq jumpa.. ^^
betul kata ustaz tuh..memang sungguh indahh..
Subhanallah :]
punya cantik


rupanya molekul air akan berubah² mengikut apa yg diperdengarkan kpdanya?
ehh btul ka ayat aq nihh?aku pun konfius.he he.sory ~_~'



Ingin tahu lagi???
Klik Sini~ ^^






sesungguhnya,Allah itu Maha Besar dan suka akan kecantikan .air,memang cantik :]

GiveAway EdY : Awak Busuk!



klik banner ^.^


Hai.Nampaknya kali ni aq join GA Awak Busuk.
hmnn..jika aq kira² baru 2x aku join GA..heee
smuanya dri seorang kawan yg memang baik. Woofer Storm.
Terima kasih sbb tag Achie ^__^ mna la taw aq tba-tba mnang?heee
Sebelum ni pernah jg join GA dri Edy.
kli ni boleh menang original perfume miniature!
tarikh tutup plak pada 11.59Am pada 12/1/2011
so kepada kwan² yg maw join tuhhh.jumm la join ramai² kita 
memeriah kan GA ni :)
dia suru tag 2.so Kira tag ;) lebih bole kew?heee ^^
sesiapa pown bole join.
sepa yg blum follow blog E.D.Y. follow la dia :D


2.Eya



Tuesday, January 4, 2011

Andai itu takdirnya :D

kamu sda baca Andai itu Takdirnya?


assalamualaikummm~kum apa? kum bett...
harap semua kwan sehat..hik3


aq kan.punyalah aku mencari² novel ni!
seriuss! ni yg aq carik² selama nih.
dan hasilnmya aq x jumpa pon.
sedih :'( aq x jumpa² pown.
klo jumpa kan best??sepa yg jumpa novel ni derma la dekat aq..ok?
heeee :D
 kahh novel nih dah pupus dekat Sabah ni? aq cari x jumpa²

owwhhh novel...
ke mana kau menghilang??

klo aq da ada novel ni..
cukup la koleksi nivel Siti Rosmizah aq..

1.Lafazkan Kalimah Cintamu
2.Cinta kau dan aku
3.  ___________???(andai itu takdirnya) akan dtg.

aq maw novel ni..kawan aq memeng ckap dekat aq
dia sdah baca.wow~
novel karya SR memang gila² best! 
sepa x baca memang rugi owhhhh 
klo korang nmpak dekat mana² bookstore,
aq CADANG..beli ja n bayar kat kaunter.
kompom x rugi.sbb best.
tebal dan best.hahah~
aq suka layan novel tebal²..ntah knp.hehhe




jom tgok sinopsis :D




Aleya, seorang gadis yang cantik dan berlatarbelakangkan keluarga sederhana, dalam diam menyimpan perasaan pada seorang anak tokoh korporat yang ternama yang juga merupakan rakan sekuliahnya di universiti di United Kingdom, Syed Adam Aizril. Syed Adam Aizril, wajahnya yang tampan menjadikan dia kegilaan ramai gadis. Limpahan kemewahan meletakkan ego dan kesombongan di singgahsana yang paling tinggi. Mentalitinya yang mementingkan darjat dan kedudukan telah menutup pintu hatinya untuk mendengar bicara hatinya sendiri yang pada ketika telah mula ada getaran buat Aleya.

"Salahkah Leya mencari sedikit bahagia? Mengapa Leya tak pernah dapat merasainya? Hina sangatkah Leya sebab beribu dan berbapakan orang miskin? Memang Leya miskan tapi Leya juga jugak ada maruah diri."

Terjadinya suatu perkara yang menyatukan mereka. Tapi kerana terlalu ego, sombong dan mementingkan darjat, begitu hina Aleya dilayan Syed Aizril.

"Saya telah menjadi balu sebelum masanya dan anak-anak saya juga telah menjadi anak yatim sebelum masanya. Sembilan bulan saya mengandung mereka tanpa suami di sisi. Saya pekakkan telinga mendengar cemuhan masyarakat sekeliling."

Kuasa cinta, tiada siapa yang dapat menghalang. Mereka kembali bersatu atas penyesalan Syed Aizril. Ketika ingin menyulam bahagia dan menyemai kasih antara dua hati, munculnya Sharifah Emilin, sepupu kepada Syed Aizril yang membuat onar. Sharifah Emilin yang penuh di hatinya dengan ego, bongkak dan iri hati ingin menunaikan dendamnya pada Aleya yang dianggap merampas Syed Aizril yang konon dianggap sebagai kekasihnya. Namun, di hati Syed Aizril, hanya Aleya yang bertakhta.

"You dengar sini Zril, dendam I tak habis kat sini. I bersumpah, I akan pastikan hidup you musnah...musnah sebagaimana you musnahkan hidup I. I takkan lepaskan you. You tetap akan jadi milik I. I janji Zril, I janji."

Namun, ada kalanya cinta mereka teruji di tengah jalan. Kerana keegoan seorang lelaki yang menuncak, Syed Aizril telah melakukan kekhilafan yang hanya merugikan dirinya sendiri dan hampir-hampir menyebabkan dia kehilangan cinta sucinya.

"Leya jangan tinggalkan abang. Kembalilah sayang, kembalilah. Jangan teruskan perjalanan itu. Berilah abang peluang untuk membahagiakan Leya. Hentikan perjalanan itu sayang, pandanglah ke belakang walaupun cuma seketika."

Salahkah Aleya kerana memilih Syed Aizril dalam hidupnya?

"Namun dia terleka sebentar dengan kebahagiaan palsu yang diciptakan oleh suaminya. Habis manis sepah dibuang. Dia akhirnya menjadi pengemis cinta pada suaminya sendiri. Akhirnya dia telah terluka untuk kedua kalinya tetapi kali ini kelukaannya lebih dalam hingga meragut nyawanya sendiri. Itulah kisah perempuan yang bernama Nur Aleya binti Idris."

Cinta...cinta telah menjadikan Aleya, gadis yang pendiam dan berperibadi sederhana, seorang yang kuat, tabah, tegas dan berani, walau dalam hatinya penuh cinta dan kasih.

"Selama aku miniti liku-liku kehidupan yang penuh onak dan duri ni, aku tidak pernah pasrah dalam hidupku. Andai itu takdir-Nya sebelum menggapai bahagia aku redha. Namun sampai waktu apabila aku tidak mampu bertahan lagi, hatiku lebih keras dari kerikil."

Cinta...cinta telah mengubah Syed Aizril yang ego dan sombong kepada seorang yang sangat menghargai cinta dan kasih sayang.

"Leya, abang janji dengan nama ALLAH abang akan menjaga Leya hingga ke nafas yang terakhir. Percayalah sayang. Leya takkan keseorangan lagi. Abang sayang Leya dengan penuh hati abang."






hahahah~aiceceeee :D
berminat????jom beli ramai²!!
klo jumpa post kat aq yahh?sudi x?heheheh :D


http://www.emocutez.com





p/s:bila lah aq jmpa buku ni yahhh??hmnnnn..


2 novel in 1 day




yeay!salam semua..heee..hari ni jak aq dapat novel 2. 1 aq beli  1 kwan baik aku bagi.
hadiah hari jadi..heee.hari jadi da lepas but masi jugak dia maw bg hadiah.heee
tq nurul!!!! ^^ yeayyyy!! buku tuhh cik myen yg baca dulu.



Aku kan.1 perangai aq. aq kan x kisah klo orang baca dulu buku novel aq..kdg² aq sukaaa lagi diorang dulu,sbb pastu aq boleh mmbaca dengan amannya tanpa gangguan orang lain.yeay! ^^
if korang nak rasmi dulu.Go on...x kesah. Tapi ada orang yg klo benda tu dia yg punya
dia nak rasmi dulu..dia yg no 1.heee..adik aq kategori bg2..dia maw dia yg rasmi dulu.
x suka dia org dulu dri dia dlm barang² dia nih.haha. aq klo bab novel..alahh sepa² jak bole baca dulu..hihihi..bertuah la sepa² yg dekat ngan aku ^_^ klo kamu mcmana pulak?
kamu suka jadi yg pertama dulu ka ataw ke dua?? suka org rasmi benda korang duluan?
hoohooo


Aq beli nih Lara Rindu

aq still dlm bacaan lagi ni.
tuh pon ngantuk² lagi.haha



kenapa aku beli?sbb novel ni ada nama besfren aku
Amanda.logik ka alasan aq?lucu
aq memang gila novel lah.aku rasa mcm maw wat novel jak.
novel ni lom habis baca.harap² best.

dan novel si nurul bagi tuhh
ermm..apa tajuknya yah?lpa wooo.haha.
nntilah di n3 yg lain sya cerita k? heee
may Allah bless uols :)

love u.jom layan novel.hiyahhhhkk~~ ^^D

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...